son haberler

Kuran’ı Güzel Okumak İçin Yarıştılar

Yayınlanma Tarihi: 2 Mart 2017 okunma

Kuran’ı Güzel Okumak İçin Yarıştılar
Gündem
0

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından her yıl organize edilen Anadolu İmamhatip liseleri arasında düzenlenen “Genç Sada Kur’an-ı Kerim-i Güzel Okuma” Ordu il birinciliği yarışması bu yılda Yusuf Bahri Anadolu İmamhatip Lisesi Hafızlık Proje Oklunda düzenlendi.

Düzenlenen yarışmaya İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Erdem, İlçe Müftüsü Vedat Başsan, SYK temsilcileri, daire amirleri, din görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından açılış konuşması yapan Yusuf Bahri Anadolu İmamhatip Lisesi Muammer Öztürk; “Yusuf Bahri Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak böyle hayırlı bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan onur, gurur ve şeref duyuyoruz. Ordu ilimizin değişik ilçelerinden gelip bu yarışmaya iştirak eden tüm idareci ve öğretmen arkadaşlarımı saygı ve sevgiyle selamlıyor ve öğrencilerimize de başarılar diliyorum” dedi.

Yarışmayının Komisyon Başkanı İlçe Müftüsü Vedat Başsan olurken, seçici kurul üyeleri Ordu İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Cemal Sandıkçı, İmamhatip Din Görevlileri Süleyman Şemsek, Hasan Genç, Ergün Yeşilyurt, Beşir Aksoy ve Hasan Kartal oldu.

Kendi okullarında birinci olan öğrenciler, Ordu ilini temsil etmek ve Kur’an-ı Kerim-i güzel okumak için ter döktü. Birbirinden güzel seslerin yer aldığı Kur’an yarışmasında 17 öğrenci arasından birinci Yusuf Bahri Anadolu İmamhatip Lisesi öğrencisi Enes Yasin Çelik, ikinci Ünye Anadolu İmamhatip Lisesi öğrencisi Nurullah Duman ve üçüncü Fatsa Anadolu İmamhatip Lisesi öğrencisi Ahmet Yüksel oldu.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.