son haberler

Kurtulmuş, “Taleplerin %85’ini Gerçekleştirdik”

Yayınlanma Tarihi: 8 Ekim 2015 okunma

Kurtulmuş, “Taleplerin %85’ini Gerçekleştirdik”
Gündem
0

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, seçim çalışmaları kapsamında Ünye’de STK temsilcileri ve vatandaşlarla bir araya geldi. Kurtulmuş, Ünye’den gelen taleplerin %85’inin gerçekleştiğini söyledi.

Numan Kurtulmuş’un sabah kahvaltısı ile başlayan Ünye programı, seçim koordinasyon merkezi açılışı ve esnaf ziyaretleri ile devam etti. Kurtulmuş’a ziyaretleri sırasında Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ak Parti Ünye İlçe Başkanı Arif Ergün ve partililer eşlik etti.
Gerçekleştirilen programlarda açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ünye’nin önde gelen sorunları ve yapılacak yatırımlara ilişkin değerlendirmede bulundu. Kurtulmuş yaptığı açıklamada; “Bana Başbakan yardımcılığı görevimde gelen Ordu’dan intikal eden taleplerin yaklaşık %80-85’ini gerçekleştirdik. Organize sanayi bölgesiyle ilgili Sanayi Bakanımızla görüşme yaparak başka yere alınması konusunda mutabık kaldık. Ancak eski yerin parasının ödenmesi içinde sağ olsun Enver Bey devreye girerek Büyükşehir olarak oranın parasını ödeyecek. Ayrıca Üniversite ile ilgili 350 dönümlük bir araziyi Orman Bakanlığından Ünye’de ki fakülteye tahsis etmek için son noktaya geldik. İnşallah oranında devrini Ordu Üniversitemiz yapacak. Aynı şekilde Spor Bakanlığı spor tesisi ile ilgili çalışmasına 2015 yılı içerisinde başlıyor. 2016 yılı bütçesi içerisine de Ünye’de bir kültür merkezinin yapılması için ödenek ayrılıyor. Türkiye’de sadece 2 ilçede olacak. Bunun biride Ünye olmuştur. Hayırlı uğurlu olsun. Hastaneyi, yurtları, diğer hizmetleri saymıyorum. Tabakhane deresinin islahı da başladı, inşallah onu da en kısa zamanda bitireceğiz, bunları da takip ediyoruz” dedi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.