son haberler

Kütahya’dan El Uzattılar

Yayınlanma Tarihi: 4 Mayıs 2015 okunma

Kütahya’dan El Uzattılar
Gündem
0

Kütahya’da 12 yıldır bağımlılıkla mücadele eden Kütahya Anadolu Aile Birliği, Ünye’de aynı amaçla kurulan Ünye El Ele Derneği’ne bir araç ile kurulumu devam eden aşevi için mutfak gereçleri bağışladı.

Ünye’de bağımlılık yapan maddelerle mücadele etmek, gençleri kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak ve yoksullara yardımda bulunmak amacıyla kurulan Ünye El Ele Derneği, kuruluş amacına uygun olarak faaliyetlerini geliştirerek sürdürüyor. Çalışmalara kısa bir süre önce başlanan ve 15 Mayıs 2015 tarihinde açılacak Aşevi’nde sona gelinirken, Kütahya’da aynı amaçla kurulan ve 12 yıldır faaliyetlerini sürdüren Kütahya Anadolu Aile Birliği’nden Ünye El Ele Derneğine önemli destek geldi.

Araç ve Mutfak Gereçleri Kütahya’dan

Kütahya Anadolu Aile Birliği’nin derneğe bir araç ile aşevi için mutfak gereçleri bağışladığını belirten Dernek Başkanı Adem Atik, “Biz Türkiye’de madde bağımlılığıyla mücadele eden derneklerin araştırılmasını yaparken Kütahya’da bu konuda etkin mücadele eden bir derneğin olduğunu gördük. Ünye’den bir arkadaşımızın vasıtasıyla da irtibat sağlayıp oraya gidip neler yaptıklarını görmek istedik. Kütahya’da ki dernek 12 yıllık. Bu derneğin sportif, sosyal ve destek amaçlı birçok alanda destek verdiğini gördük. Kütahya Anadolu Aile Birliği bizdeki samimiyeti, iyi niyeti ve bir şeyler yapma arzusunu gördükten sonra arkadaşlarımız aşevine destek almak için yanlarına gittiler. Aşevinin mutfağındaki ocaktan, tenceresine, çatal bıçağına arabayı tamamen doldurarak bize göndermişler. Gelen malzemelerin sadece fabrika çıkışı 6 buçuk milyar” dedi.

Doğru Hedefe Doğru İnsanlarla Ulaşılıyor

Ünye Ele Ele Derneği Yönetimi’nin Kütahya’da bulunduğu sırada zengin bir yardımsever Kütahya’da ki derneğe reklamcı tarafından dışı giydirilmiş şekilde panelvan minibüs bağışladığını belirten Dernek Başkanı Atik, “Kütahya Anadolu Aile Birliği Derneği, yeni araca kavuşunca ellerindeki mevcut aracı da bize hediye ettiler. Doğru yerlere doğru insanlar bir şeyler götürdüğü zaman bizim insanımızın elinden gelen her şeyi yapmaya hazır olduğunu bir kere daha buradan görmüş oluyoruz” dedi.

Veren El İle Alan El Arasında Köprü

Dernekçiliği ve insanların güvenini kazanan bu birliği Ünye’de de gerçekleştirmek istediklerini dile getiren Adem Atik, “Aşevimizin yapımında yardımcı olan herkese çok teşekkür ediyoruz. Bizim amacımız veren el ile alan el arasında bir köprü olmaktı bu görevi de layıkıyla yerine getirmek için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.