son haberler

“Kütüphaneler Öğrencilere Göz Kırpıyor”

Yayınlanma Tarihi: 9 Kasım 2015 okunma

“Kütüphaneler Öğrencilere Göz Kırpıyor”
Gündem
0

Ünye’de eğitim öğretim faaliyeti yürüten okullar “Kütüphaneler Öğrencileri Göz Kırpıyor” projesi ile birlikte kütüphane bilincini oluşturmak için öğrencilerini İlçe Halk Kütüphanesi götürüyor.

Her okula tanınan 3 günlük sürede İlçe halk Kütüphanesini ilk ziyarete giden Adnan Menderes Ticaret Meslek Lisesi öğrencileri kütüphanede işleyen düzeni, üyelik şartlarını, kitap alma süreleri, kütüphanede bulunan yayınlar gibi bilgiler ediniyor.

Kütüphaneler Öğrencileri Göz Kırpıyor 1Tüm okulların sırayla kütüphaneye geleceğini belirten Ünye Halk Kütüphanesi Müdürü Erol Kocaoğlu, proje detayına ilişkin verdiği bilgilerde; “Bu projenin adı kütüphaneler öğrencileri göz kırpıyor projesi. Amaç kütüphanenin yerini halkımıza ezberletmek ve böylece bir randevu verilirken ‘kütüphanede buluşalım’ demelerini sağlamak. Ben kütüphanemde sizleri bekliyorum diyebilecek kadar halkının belleğine yerleştirmek istiyoruz. Şuan da okullarımızı ayrı ayrı günlerde kütüphaneye çağırıyoruz. Her okula 3 günlük bir süre verilmiş ve bu süre zarfı içerisinde okullarımıza önce orda ki gelen öğrencilere kütüphanemizi tanıtıyoruz. Sadece onlara değil biz onlar vasıtasıyla o okullar da kütüphaneye gelemeyen öğrencilere de kütüphanemizde ki hizmetleri tanıtmak istiyoruz. Çünkü kütüphane çok farklı çok sosyal bir kurum ve bu kurumun hizmetlerinin işlevinin farkında değiller. Halk Kütüphanesinin içerisine halkın bütün bireylerin, bütün grupların, yaş katmanları var. Bunun önüne geçmek için hayat boyu okuma ve öğrenmenin devam etmesi için küçük yaşta çocukları kütüphaneye alıştırmamız gerekiyor.

“Yıl Sonuna kadar Sürecek”
Bu kütüphanenin kurumsal kimliğini, kurumsal değerinden haberlerinin olmasını istiyoruz. O yüzden bu projeyi yürütüyoruz, sadece proje bu şekilde kalmıyor, zaten bu okullar bir program çerçevesinde kütüphanemize geliyorlar  ve bir yıl boyunca eğitim öğretim bitimine kadar devam edecek. Aynı zamanda biz salonları müsait olan okulları zaman zaman ziyaret edeceğiz. kütüphane nedir? Niçin kütüphanemiz gerekiyor? Niçin okumamız gerekiyor? Okumanın bize ne tür faydaları olacak? Sosyoloji, psikoloji karakter eğitiminde olsun diploma okumakla eş değer midir, yani üniversiteyi bitirdim ben okumuş adam mıyım? Gibi bu tür sosyolojik kavramlarda sorulara cevap verecek, bir bilgi aktarımını bütün öğrencilerimize sunuyoruz. Hatta zaman zaman bütün okullara yurtlara da gidiyoruz, biz bu konuyu onlara da anlatmaya çalışıyoruz” dedi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.