son haberler

MAGNEFEST COŞKUSU BAŞLIYOR

Yayınlanma Tarihi: 17 Mayıs 2022 okunma

MAGNEFEST COŞKUSU BAŞLIYOR
Gündem
0

Ünye Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek ve geleneksel hale getirilmesi amaçlanan MAGNEFEST Gençlik ve Bahar Festivali 19-20 Mayıs tarihlerinde yapılacak.

Manyetik kumsalları ile Türkiye’nin nadir kentlerinden biri olan Ünye bu yıl farklı bir organizasyona imza atıyor.

Ünye merkezde bulunan iskele yanında ki kumsal alanında 2 gün boyunca çok sayıda etkinlik vatandaşlarla buluşacak.

Manyetik Kumsalda İlk Festival MAGNEFEST

Ünye Belediyesi tarafından kentin manyetik özellikli kumsalında gerçekleştirilecek olan Gençlik ve Bahar Festivali kumsalların bu özelliği nedeni ile MAGNEFEST adını aldı.

Çok Sayıda Etkinlik Yer Alacak

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı’nın talimatlarıyla organize edilen ve 19-20 Mayıs 2022 tarihlerinde 2 gün boyunca sürecek olan festivalde Kum Voleybol Turnuvası, Kano ve Tekne Gezileri, Off-Road ve Motor sporları kulüplerinin şehir turları, Gençlik Fener Alayı, Taekwondo Gösterileri, Halat-Çuval Yarışı gibi çeşitli eğlenceli yarışlar, “Ünye’yi Pedallıyoruz” adıyla kent bisiklet turu, Karaoke Partisi ve Konserler yer alacak.

Minderini Kap Gel Konsepti

Farklı bir atmosferde ve samimi bir ortamda planlanan Magnefest’in bir diğer teması ise “Minderini Kap Gel” mottosu. Manyetik kumsalda 2 gün boyunca gerçekleştirilecek olan festivalde vatandaşlar, minder, kilim, kamp sandalyesi gibi oturma araçlarını diledikleri gibi getirebilecekler.

Başkan Tavlı, “Farklı Bir Atmosferde İki Gün Çok Güzel Bir Festivalde Vatandaşlarımızla Buluşacağız”

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, MAGNEFEST Gençlik ve Bahar Festivali ile ilgili yaptığı açıklamada “2 yıldan bu yana Koronavirüs Pandemisi nedeni ile bir araya gelememiştik. Çok şükür etkisini artık kaybetmesi ile yeniden birlikte olduğumuz günlere kavuştuk. Ünye’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı vesilesi ile farklı bir etkinliğe imza atmak istedik. Ünye’mizin manyetik kumsallarını da içine kattığımız, aynı zamanda Mayıs yedisi olarak bildiğimiz geleneksel ritüelimizi de dâhil ettiğimiz bir festivali düzenlemiş oluyoruz. Bölgenin en farklı festivali olan MAGNEFEST Gençlik ve Bahar Festivalimize herkesi davet ediyorum” dedi.

2 Gün Sürecek olan Festival Programı ise Şu Şekilde;

19 MAYIS PERŞEMBE

12:00 OFF- ROAD VE MOTORCULAR ŞEHİR TURU

14:00 KANO VE TEKNE GEZİLERİ

15:00 BİSİKLET TURU (YEŞİL ÜNYE İÇİN PEDALLIYORUZ – BİNİCİLİK TESİSLERİ – ETKİNLİK ALANI ARASI – 7,5 km) (ÇEKİLİŞLE BİR KİŞİYE BİSİKLET HEDİYESİ)

17:00 KUM VOLEYBOLU TURNUVASI FİNAL (ETKİNLİK ALANI)

18:00 GENÇLİK FENER ALAYI (Hasan Baba – Etkinlik Alanı Yürüyüş)

19:00 KARAOKE PARTİSİ (Etkinlik Alanı Sahne)

20:00 DAMLA EKİZ KONSERİ

21:30 HAVA-İ FİŞEK GÖSTERİSİ

22:00 RAŞİT PİŞKİN KONSERİ

20 MAYIS CUMA

14:00 HALAT ÇEKME, ÇUVAL YARIŞI

17:30 TAEKWONDO GÖSTERİLERİ

19:00 KARAOKE PARTİSİ (Etkinlik Alanı Sahne)

20:00 EVRİM YILMAZ KONSERİ

21:30 HAVA-İ FİŞEK GÖSTERİSİ

22:00 CUMHUR ŞENTEPE KONSERİ

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.