son haberler

“Medya, Siyasetçinin Rehberidir”

Yayınlanma Tarihi: 9 Ekim 2015 okunma

“Medya, Siyasetçinin Rehberidir”
Gündem
0

Tüm İletişim ve Medya Federasyonu (TİMEF), Anadolu’dan Avrupa’ya Medya Açılımı Projesi kapsamında “AB Sürecinde Medyanın Rolü” konulu seminer düzenlendi. Seminere Belçika’dan konuşmacı olarak katılan gazeteci Genevieve Thiry, medyanın siyasetçiler için rehber olduğunu söyledi.

AB Sivil Toplum Diyaloğu III çalışmaları kapsamında, merkezi Ankara’da bulunan İletişim ve Medya Federasyonu TİMEF tarafından uygulamaya konulan Anadolu’dan Avrupa’ya Medya Açılımı Projesi kapsamında Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda “AB Sürecinde Medyanın Rolü” konulu seminer düzenlendi.

Belçika’dan yayıncı kuruluş TWIST yönetici Pierre Collin, Télépro adlı dergide görev yapan gazeteci Alice Kriescher ve Laurent Smitz ile belcika valon bölgesi tv denetleme-düzenleme kurulu üyeleri Sabri Derinoz ve Genevieve Thiry’in konuşmacı olarak katıldığı semineri Ünye ve çevresinde görev yapan çok sayıda gazeteci, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri takip etti.

Seminerin açılış konuşmasını yapan TİMEF Genel Başkanı Şakir Gürel, 15 Ekim 2014 tarihinde başlayan ve yaklaşık bir yıldır devam eden Anadolu’dan Avrupa’ya Medya Açılımı Projesi kapsamında bugüne kadar bir çok eğitim ve etkinliğe imza attıklarını belirterek, “Bu seminerde Belçika’dan gelen gazeteci konuklarımız, Belçika medyasını ve medyanın AB sürecindeki rolünü anlatacaklar. Katılım ve katkılarından dolayı Belçika’dan gelen konuklarımız başta olmak üzere hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Seminer için Belçika’dan gelen gazeteciler, medyanın önemine vurgu yaparken, gazeteci Genevieve Thiry, medyanın siyasetçiler için rehber olduğunu söyledi. Demokrasinin gelişmesi ve sürdürülebilir bir demokrasi için medyanın çok önemli olduğuna işaret eden gazeteci Genevieve Thiry, “Özellikle yerel medya yayın yaptığı bölgede siyasetçilere rehber görevi üstlenmekte. Siyasetçilere rehberlik görevinin yanı sıra bir anlamda denetim görevi de yürütmektedir. Bu açıdan bakıldığında yerel medya çok önemli bir görev ifa etmektedir. Yerel medyanın güçlenmesi ve bağımsız görev yapması demokrasinin yanı sıra bölgenin de sağlıklı gelişmesi adına çok önemli” dedi.

Türk Medyası AB Üyeliğini Destekliyor
“AB Sürecinde Medyanın Rolü”  konuluı seminere konuşmacı olarak katılan Karaman Yerel Radyo ve Televizyonlar İletişim Derneği Yönetim Başkan Yardımcısı Sultan Akbulut, seminerde yaptığı konuşmada, Türkiye’de genel olarak medyanın büyük çoğunluğunun Türkiye’nin AB üyeliğini desteklediğini söyledi.

“Bunu Türkiye’nin AB ile ilişkilerinin başlangıcından bu yana medyanın genelinde gözlenen olumlu tavrından da anlamak mümkündür” diyen Akbulut, “Bu durum halen de sürmektedir.17 Aralık Kopenhag Zirvesi ve sonrasında yaşanan süreçte Türk medyasının verdiği destek bugün de büyük ölçüde değişmeden devam etmektedir. Medyanın AB’yi gündemde tutması, hükümeti ve toplumu da bu yönde teşvik etmesi Türkiye’nin AB yolculuğunun sağlıklı bir şekilde ilerlemesinde oldukça önemlidir. Bu süreçte medyanın AB süreciyle ilgili kamuoyuna yeterli ve nitelikli bilgi aktarmasının son derece önemlidir” dedi.

Türkiye’nin Avrupa Birliği yolculuğu, hem bizim hem de Avrupa Birliği kamuoyunun önyargılardan uzak, karşı tarafı anlamaya yönelik bilgilendirmelerle desteklenirse mutlu sona ulaşabileceğine vurgu yapan Sultan Akbulut, “AB sürecinin toplumları kışkırtmadan, olumsuzluklara yol açmadan yansıtılmasında en önemli görev medyaya yani biz medya mensuplarına düşmektedir. Bu nedenle ülkemizde AB’ye uyum sürecinde medya mensuplarına yönelik çeşitli eğitim çalışmalarına, düzenlemelere ihtiyaç duyulmaktadır” dedi.

Seminerin ardından dünden bu güne Belçika Medyası konulu birde sergi açıldı.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.