son haberler

Müftülük Sitesi İnşaatı Başlıyor

Yayınlanma Tarihi: 14 Mart 2017 okunma

Müftülük Sitesi İnşaatı Başlıyor
Gündem
0

Ünye’de 2011 yılında gündeme gelen, 2013 yılında Ünye Belediyesi tarafından Garaj Cami yanında 500 m2 olarak tahsisi yapılan, 2017 yılı Mart ayı olağan Belediye Meclis toplantısında tahsis edilen ölçü 700 m2’ye çıkarılan Ünye Müftülük Sitesi inşaatına 2017 yılı Mayıs ayında başlanması planlanıyor.

Ünye’de 2011 yılında gündeme gelen ve 2013 yılında Ünye Belediyesi’nin Müftülük Sitesi yapılması için Garaj Cami’nin yanında müftülüğe tahsis ettiği 500 metrekare alan 2017 yılı Mart ayı Belediye meclis toplantısında büyütülerek 700 m2’ye çıkartıldı.

Ünye Müftüsü Vedat Başsan, gazetemize yaptığı açıklamada, Garaj Cami yanında bulunan ve 700 metrekare alan üzerine başlayacak olan Müftülük Sitesi inşaatına mayıs ayında başlamayı planladıklarını ve 2 yıl içinde bitirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Kaymakam Ümit Hüseyin Güney’in de alanla ilgili incelemede bulunduğunu söyleyen Müftü Başsan,  Müftülük Sitesi’nin Ünye’de geç kalınmış bir yatırım olduğunu ifade ederek şunları söyledi: “Ünye Belediyemiz nisan ayı gibi ruhsat verebilirim diyor. Büyük bir olasılıkla Mayıs ayında Müftülük sitesi inşaatı başlayacak. Başladıktan sonra da 2 yıla kalmadan tamamlamayı hedefliyoruz. Bu hizmet Ünye adına geç kalınmış bir çalışma, bu nedenle de kısa zamanda tamamlamak istiyoruz. Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney ve Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar başta olmak üzere Belediye Başkan Yardımcıları ve bütün kurum amirleri ve Ünyeliler konuyu sahiplendiler. Sizi destekleyeceğiz, bu yapılan Ünye’ye yapılıyor, bizde Ünye’ye hizmet ediyoruz yanındayız diyorlar. Herkese destekleri için teşekkür ediyorum.”

Başsan, Müftülük Sitesi içinde Ünye Müftülüğü Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu, Diyanet Vakfı Temsilciliği, konferans salonları, derslikler, idari bölüm ve birçok sosyal alanın yapılmasının planlandığını sözlerine ekledi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.