son haberler

“MYO Mezunları, Bize Destek Olsun”

Yayınlanma Tarihi: 30 Temmuz 2015 okunma

“MYO Mezunları, Bize Destek Olsun”
Gündem
0

Türkiye Teknikerler Birliği Ordu İl Temsilcisi Musa Kıranlı, sınavsız lisans tamamlama çalışmalarında adım adım sonuca yaklaştıklarını belirterek, Meslek Yüksekokullarından mezun olanların derneklerine üye olmalarını ve destek vermelerini istedi.

Kıranlı açıklamasında; “Meslek Yüksekokullarının Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olduğu dönem ve 1982 yılından itibaren Y.Ö.K.’e devredildiği zamandan beri sürekli olarak lisans tamamlama yönetmeliklerinde değişiklikler olmuş, teknikerler hüsrana uğratılmışlardır. Y.Ö.K. ve bir kısım kamu kurumlarının kendi aralarındaki protokoller ile çalışanlara alanlarında sınavsız lisans tamamlama hakkı sağlanmıştır. 2000 yılından itibaren DGS (Dikey Geçiş Sınavı) uygulanmakta olup, kontenjanları ile sürekli, oynanmakta ve teknikerler yine hüsrana uğratılmakta, çoğu dar gelirli ailelerin çocukları olan Meslek Yüksekokul okuyanları mezunları adeta gelir kapısı görülmekte, hiçbir alt yapısı olmayan ilçelerde törenlerle müjdelerle MYO’ları açılmaktadır. Okuyup mezun olan diplomalı gençler değil, okuyup meslek öğrenen, mezuniyet sonrasında nitelikli istihdam sağlayan iş kuran işletmeler kuran gençler olmalı ki ülkemiz gelişsin kalkınsın büyüsün, üretsin. Maalesef siyasi partiler ülkenin gerçeklerini görmezlikten gelmeye devam etmekte, programlarında genç nüfusuyla dikkat çeken ülkemizdeki yüksek öğrenimli teknik eleman potansiyeli 2 milyon MYO mezunlarına yönelik projeler yer almamaktadır” dedi.

MYO mezunlarından destek istediğini de belirten Kıranlı; “Y.Ö.K’ün yayımladığı Sağlık Önlisans alanlarından mezun olanlara lisans tamamlama ile ilgili duyurusu bulunmakta. Söz konusu kanun uyarınca 19 Kasım 2014 tarihine kadar belirtilen önlisans programlarından mezun olanların sayısı, üniversitelerin kapasiteleri ve eğitim-öğretimin niteliğinden taviz verilmemesi gibi temel ilkeler dikkate alındığında bütün başvuruların karşılanamayacağı hususu göz önünde bulundurularak, 2015-2016 eğitim-öğretim yılında yerleştirilemeyen adaylar için takip eden yıllarda lisans tamamlama programları açılmaya devam edilecektir. Bu kararın tüm branşlara uygulanması için tüm MYO mezunlarının teknikerler birliğine üye olarak destek olmanızı bekliyoruz” diye konuştu.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.