son haberler

Niksar Caddesinde Eylem

Yayınlanma Tarihi: 29 Aralık 2015 okunma

Niksar Caddesinde Eylem
Gündem
3

Niksar Caddesi esnafı, kaldırımlara cep yapılmamasını protesto etti. Cadde esnafı kaldırıma araç çıkartarak tepkilerini dile getirerek “amacımız sadece cep yapılması” dedi.

Niksar Caddesinde Eylem 3İlk olarak alt yapısı tamamlanan ve asfalt dökümünün ardından kaldırım yapım çalışmasına geçilen Niksar Caddesinde, esnaf tepkili. Proje uygulanmadan önce kendilerinin görüşleri alındığını ve projede cep olduğunu belirten esnaflar, uygulamada cep yapımlarının iptal edildiğini ve sıkıntı yaşadıklarını belirtti.

Yetkililere ulaşamadıklarını ifade eden esnaflar, Büyükşehir Belediyesinin kaldırım çalışmalarını engellemek için kaldırımın yapılacağı yere araç çıkartarak eylem yaptı. Bunun üzerine caddeye zabıta ekipleri intikal etti. Kısa süre yaşanan tartışmanın ardından kaldırım yapım çalışması eylem alanının olduğu yer bırakılarak devam etti.

Niksar Caddesinde Eylem 1Bu Caddeyi Bulvar Caddesi Yapamazsınız

Eylemin ardından bölge esnafı adına tepkisini dile getiren Musa Kaymak; “Bizim isteğimiz sadece 6 metrelik kaldırımda cep yapılması. Büyük esnafların tamamı uzun yıllardır Niksar caddesinde. Niksar caddesinin bir tarihi var. Fındıkçısı, kömürcüsü, laminantçısı, hırdavatçısı burada. Bunlar buradayken bu caddeyi bulvar caddesi yapamazsınız ki. Sadece yaya kaldırımı olarak kullanamazsınız burayı, bu esnaf ne satacak ne kazanacak burada.

50 Metre Arayla Cep Yapılsın

Ben çelik kapı satıyorum, çelik kapının tanesi 90 kilo. Ben bu kapıyı nasıl satacağım? Bir tane kapı satamayacaksam ben ne yiyeceğim esnaf olarak, ne kazanacağım. Kendi adıma değil bütün esnaf kardeşlerim adına konuşuyorum. Bitişiğim fındık tüccarı, diğeri kömürcü. Bu arkadaşlarım ne yapacak bizim isteğimiz sadece 50 metre arayla cep yapılması.

Niksar Caddesinde Eylem 2Bize Gösterilen Projede Cep Vardı

Önceki projeleri inceledik, bize gösterdikleri projelerde cep vardı. Cep varsa tamam dedik onayladık, sonra geldiler baktık cep falan yok. Ne oldu dedik, cepler iptal oldu dediler. Belediyeyi arıyoruz bizimle alakası yok diyorlar, Ordu’ya ulaşamıyoruz. Şuan burada mağdur durumdayız. Eylemimizin tek amacı, bir vatandaş ve esnaf olarak dükkânlarımızın önüne cep yapılması. Başka bir derdimiz yok” dedi.

3 Yorum

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.