son haberler

Niksar Caddesi’ne Alternatif Geliyor

Yayınlanma Tarihi: 16 Temmuz 2015 okunma

Niksar Caddesi’ne Alternatif Geliyor
Gündem
0

Ünye’de Niksar Caddesi’ne alternatif olarak düşünülen Tabakhane Deresi kenarındaki yol, asfaltlanmaya başlandı. Çalışmanın yaz sonuna kadar tamamlanması planlanan ve Niksar Caddesine alternatif oluşturacak olan yol, mevcut yoldaki trafiği önemli ölçüde rahatlatması bekleniyor.

Ünye’nin en işlek caddelerden olan Niksar Caddesi’ne alternatif yol olarak gösterilen Tabakhane Deresi kenarındaki yol, uzun yıllardır konuşuluyordu. Şimdi ise karayolları tarafında derenin sağ bölümü asfaltlanmaya başlanırken, sol bölümde bulunan 21 evin yaklaşık 5 milyon TL’ye kamulaştırılacağı belirtildi.

Yol çalışmasını yerinde inceleyen ve yaz ayı sonuna kadar asfaltlanarak yolun bitirileceğini müjdeleyen Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, çalışmaların hızlı bir şekilde sürdüğünü ve kısa zamanda karşı yol ile dere ıslahının yapılacağını belirtti.niksar_caddesine_alternatif_yol_geliyor

Derenin Islah Çalışması İçin 12 Trilyonluk İhale
Çamyar açıklamasında; “Firmamız çok hızlı bir şekilde çalışmaya devam ediyor. Bu zamana kadar yapıldı yapılacak dediğimiz Tabakhane Deresi’nin yol kenarındaki çalışmasını yerinde görmek ve incelemek üzere buradayız. İnşallah bulunmuş olduğumuz alan sahile kadar hızlı bir şekilde yaz sezonu içerisinde bağlanmış olacak. Toplam yolun genişliği 15 metre. Kaldırım olacak ve aydınlatması sahilde olduğu gibi yine buraya kadar direklerle gerçekleştirilmiş olacak. Bir nevi burası yepyeni bir bulvar görüntüsüne kavuşmuş olacak. Derenin içerisinin ıslahı konusunda 29 Mayıs tarihinde ihalesi yapıldı, süreç devam ediyor. Toplam 12 trilyonluk bir ihale. En yakın zaman dilimi içerisinde ıslah çalışmasına başlanmak suretiyle de bu bölge yepyeni bir görünüme de kavuşturulmuş olacak.

Yol Kenarına Gençlik Merkezi ve Minibüs Garajı
Bundan birkaç yıl önce baktığımızda bir metrekarelik bir alan bile dökülemezken bugün özellikle 2006 yılında sel felaketinin yaşanmasına sebebiyet veren Tabakhane Deresi kenarlarının yükseltilmesi de gerçekleştirilmiş oluyor bu vesileyle. Aynı alanda bir Gençlik Merkezi planladık. Yine köprübaşındaki hemen sağ tarafa da Minibüs Garajımızı inşa edip, yukarı bölgeden gelen hemşerilerimiz bu yolu kullanmak suretiyle direk minibüs garajına ve gençlik merkezine ulaşmış olacaklar. Aynı şekilde pazarımız da minibüs garajımıza taşımış olacağız.

21 Ev Kamulaştırılacak
Bakanlıktan beklediğimiz yazımız Başbakanımızın imzasıyla ilimize ulaşmış oldu. Proje çalışmamız Eylül ayına kadar bitmiş olacak. Eylül-Ekim ayı içerisinde inşallah minibüs garajının ihalesini gerçekleştirmiş olacağız. Gördüğümüz gibi tabakhane hem kenar yollarıyla, karşı taraftaki yolunda aynı şekilde yapılmasıyla ilgili de Ulaştırma Bakanlığımızın talimatı doğrultusunda tahmini bedeli 5 milyon olan bir kamulaştırma çalışması devam ediyor. Karşı tarafta toplamda 21 tane ev var. Oranın kamulaştırılması tamamlandığında da inşallah bu yolun aynısını karşı tarafa yapmış olacağız. Ünye’mizin bu bölgedeki çehresi gördüğünüz gibi değişmeye devam ediyor. Ünyeli hemşerilerimiz pek göremese de hizmet bu yaz boyu bitirilerek onların ayağına ulaşmış olacak. Buradan emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.