son haberler

Odyolog Sevilay Balcı Merkez Açtı

Yayınlanma Tarihi: 10 Temmuz 2017 okunma

Odyolog Sevilay Balcı Merkez Açtı
Gündem
0

Ünyeli Odyolog Sevilay Balcı İşitme Cihazları uygulama ve satış merkezi’ni yapılan tören ile hizmete açtı. Açılışa başta Ak Parti Ünye İlçe Başkanı Arif Ergün ve Ünye Belediye Meclis Üyesi Ufuk Balcı olmak üzere meslektaşları, doktorlar ve davetliler katıldı.

Açılışta konuşan Ak Parti Ünye İlçe Başkanı Arif Ergün “odyolog kardeşimize bu işletmenin hayırlı olmasını ve bereketli kazançlar getirmesini diliyorum” dedi.

Yapılan açılışın ardından katılanlar merkezi gezerek Odyolog Sevilay Balcı’dan bilgi aldılar.

Aslen Ünyeli olan Sevilay Balcı kendisi ve merkezi hakkında şu bilgileri verdi; “Trabzon Avrasya Üniversitesi odyometri bölümünden mezun oldum. 3 yıldır bu sektörün içerisindeyim. Çeşitli şehirlerde çalıştıktan sonra memleketimde bu sektörde devam etmek istedim. Gelmeden önce kapsamlı bir araştırma yaptım. Bölge halkının nelere ihtiyacı olduğu, hekimlerimizin nelere ihtiyacı olduğu konusunda. Yaptığım araştırma sonucunda Ünye Devlet Hastanesi karşısında bu yeri açmaya karar verdim. Bu konuda ailem ve arkadaşlarım da destek verdiler” dedi.

İşitme sorununun belli bir kesime hitap etmediğini ifade eden Odyolog Balcı “yaş sınıtı yok. yeni doğan bebekte de işitme kaybı olabiliyor, yaşlılarda da bu sorun görülebiliyor. Gençler ve orta yaşlılar da bu kapsama giriyor” dedi.

Vatandaşların bir kulak burun boğaz hekimine muayene olduktan sonra yapılacak testlerin ardından bu merkezlerin devreye gireceğini ifade eden Odyolog Balcı, “belli bir standardın altında ya da üstünde sonucu çıkan hastalara burada uygun cihazlar test edilip kendilerine veriliyor. Tabi bununla da sınırlı kalınmıyor. Kapalı kulağın temizliği ve bakımı da bu merkezlerde yapılıyor” dedi.

Sağlığın ciddiye alınması gerektiğini ifade eden Balcı, “sağlık sektörü hiçbir zaman şakaya gelmez, yanlış bir şey yapmak dönüşü olmayan sonuçlar doğurur. İnsanların kulaklarını kaybetmesine kadar sonuçlar ortaya çıkar” dedi.

Merkezin SGK ile anlaşması olduğunu da vurgulayan Odyolog Sevilay Balcı “18 yaş üstü emeklilerde 675 TL, çalışanlarda 600 TL’dir. Şunu da belirtmek istiyorum sosyal güvencesi olmayan vatandaşlarımız için de fona teklif sunarak mağduriyet yaşamamalarını sağlıyoruz” dedi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.