son haberler

Öğrenciler Gözlerine İnanamadı!

Yayınlanma Tarihi: 14 Nisan 2017 okunma

Öğrenciler Gözlerine İnanamadı!
Gündem
0

Özel Ünye Çakırtepe Hastanesi’nin İdarecileriyle Biyokimya Uzmanı ve Laboratuvar Sorumlusu Ünye İnönü İlkokulu ile Yunus Emre İlkokulu Öğrencilerini ziyaret etti

Öğrencilere mikroskop ile ilgili bilgiler verildiği seminerlerde,  Biyokimya Uzmanı Uzm. Dr. Nur BAYKAL ve Laboratuvar Sorumlusu Ferda İNCE tarafından mikroskop eşliğinde deneyler yaptı. Deneylerle birçok konuda bilgi edinme fırsatı bulan öğrenciler sordukları sorularla da mikroskopun yapısı hakkında bilgi sahibi olma fırsatı buldu.

Gözle görülemeyecek bazı canlıları mikroskopla inceleme fırsatı yakalayan minik öğrenciler gözle görülemeyen birçok olgunun mikroskopla görülmesinin verdiği şaşkınlığı yaşadı. Mikroskopun merceklerini de inceleyen öğrenciler gözle görülmeyen cisimlerin bu mercekler sayesinde görüldüğünü uygulamalı olarak öğrenmiş oldular. Merceklerin objektiflerinin de ne olduğunu öğrenen öğrenciler objektifleri elleriyle de inceleme fırsatı buldu.

Mikroskopla kan hücresi, sivrisinek bacağı, yaprak, soğan zarı gibi cisimlerin canlı olarak incelemesini yapan öğrenciler çıplak gözle bakıldığında göremedikleri olguları mikroskopla nasıl göründüğünü, arasındaki farklılıkları, mikroskopla bakıldığındaki yapılarında görünen değişiklikleri, vücuttan çıkan kanın çok farklı hücrelerden oluştuğu, yaprağın ve soğan zarının mikroskopla bakıldığındaki görünümü ile normal görünümündeki farklılıkları gibi birçok konuda aydınlanmış, bilgilenmiş ve tecrübe sahibi olmuş oldular.

Keyifli geçen seminerin sonunda öğrenciler mutluluklarını gizlemezken; Çakırtepe Hastanesi de öğrencilerin mutluluklarını daha da perçinleştirmek için çeşitli hediyelerle çocukların mutluluğuna mutluluk kattılar.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.