son haberler

Öğrencilere Acil Durum Dersi

Yayınlanma Tarihi: 7 Aralık 2015 okunma

Öğrencilere Acil Durum Dersi
Gündem
0

Ordu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından Başbakanlığın başlattığı “Afet’e hazır Türkiye” programı kapsamında Çaybaşı İlküvez Merkez Ortaokulunda, Öğrencelere yönelik afet ve acil durum konularında eğitim semineri düzenlendi.

Seminerde çocuklara deprem, sel ve heyelan gibi afet durumlarında neler yapmaları gerektiği, nasıl hareket etmeleri gerektiği yönünde bilgilendirme çalışmaları yapıldı.

Öğrencilere Acil Durum Dersi 1AFAD Ordu İl Müdürlüğü Eğitim Sorumlusu Hüseyin Odabaşı, Başbakanlığın 81 il ve ilçelerde başlattığı, Afet’e Hazır Türkiye programı kapsamında aile ve birey eğitim, afete hazır okul, afete hazır iş yeri, gönüllüler, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, resmi kurum ve kuruluşları içine alan geniş bir hedef kitlesine ulaşılmasının amaçlandığını söyledi.

Ülke çapında herkesin depremle ilgili birikim sahibi olmasını amaçladıklarını belirten Odabaşı, “Afet bizim elimizde olmadan, her an olabilecek bir olaylardır. Afet toplumun tamamını veya bir kısmında fiziksel, sosyal ve ekonomik kayıplar doğuran, normal hayatı durduran veya kesintiye uğratan doğal, teknolojik veya insan kaynaklı olaylardır. Acil durum ise toplumun tamamının veya belli kesim veya tamamının faaliyetlerini dururdan veya kesintiye uğratan ve acil müdahale gerektiren olaylar ve bu olayların oluşturduğu kriz halini ifade eder. Projeyle olaylara anında müdahale edebilmek, yardımlaşma bağını güçlendirmek amaçlanmaktadır” dedi.

Eğitim seminerinde afet nedir, afetin toplum üzerindeki etkileri, afet öncesi, sonrası ve o anda yapılması gerekenler, birey olarak yapılması gerekenler, sorumluk ve görevler ilgili eğitim çalışması yapıldı.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.