son haberler

Oney Kaplanları Ünye 1957 Spor’dan Umutlu

Yayınlanma Tarihi: 20 Ekim 2017 okunma

Oney Kaplanları Ünye 1957 Spor’dan Umutlu
Gündem
0

www.unyetv.net / ÖZEL HABER

Onlar kendi deyimleriyle Ünye Kaplanları. Yağmur çamur, Yaz Kış önce Ünyespor’un sonrada Ünye 1957 Spor’un iyi ve kötü gün dostu.

1957 yılında kurulan Ünyespor yaşadığı sıkıntılar ve borç çıkmazı nedeniyle feshedilmiş, son yapılanma ile kuruluş tarihi olan 1957 yılını ismine yazdırarak Ünye 1957 Spor olarak profesyonel lig yolunda basamakları tek tek çıkmaya başladı. İlk olarak amatör ardından da Bölgesel Amatör Lig (BAL)’de mücadele eden Ünye 1957 Spor’un hedefi şampiyonluk. Yeşil-Beyazlı ekibin bu yolda en güçlü destekçisi ise taraftarı. Ünyespor’un her zaman yanında olan binlerce kilometre uzaktaki deplasmanlara dahi giden taraftar grubu 7 yıldır Oney Kaplanları adıyla tribünlerde yerini alıyor. Oney Kaplanlarının dünü ve bugününü Ünye Haber Gazetesi’ne grup lideri Hasan Altun anlattı.

Serüven Bir Yazıyla Başladı

Aslen Ünyeli olan ancak hem iş hem de askerlik için zaman zaman ilçeden ayrılan Oney Kaplanları Lideri Hasan Altun “Biz Ünyespor’a gönül verdik. Bizim sevdamız oldu. Her maçına gitmeye çalıştık. İş için İstanbul’da bulunduğum sıralar öğrendiğim tribün kültürünü Ünye’ye aksettirmek için Ünye’de ki ağabeylerimize görüşmüştük. 2010 yılında Ünyespor’umuz 3. ligdeydi. O zamana kadar çeşitli gruplar Ünyespor’u destekledi ancak biz bunu hem Ünye’ye mal etmek hem de kurumsallaşmak adına dillendirdi. Oney Kaplanları adı ise o zamanki Başkan Fatih Cürebal döneminde takım otobüsüne Oney Kaplanları yazısı yazılmıştı. Oney Ünye’nin eski ismiydi bu isim silinmesin düşüncesiyle o isimde karar kıldık” dedi.

Ünyespor Zorlu Süreçlerden Geçti

Çeyrek asırlık profesyonel lig geçmişi olan Ünyespor’un geçmiş yönetimlerde yaşanan sıkıntılar nedeniyle amatöre kadar düştüğü süreci değerlendiren Altun, ” Ünyespor 2010 yıllarında 3. ligdeyken ilk başlarda çok kötü gidiyordu ve takıma hiç kimse inanmıyordu. Çarşamba’da oynuyorduk zaten maçları. Her hafta çocuklar Çarşamba’ya deplasman yaşar gibi gidiyordu. Eski yönetimlerde ‘belki düşecek belki düşmeyecek’ düşüncesi vardı. Biz takımı sahiplenince birinci galibiyet ikinci galibiyet üçüncü beraberlik dördüncü galibiyet diyince artık biz Ünye’ye bir aşılama yapmıştık. O dönemde inandığımızı da Ünye halkına hissettirmiştik. O dönemde insanlar Çarşambaya 1-2 otobüs gelirken 4-5 otobüs gelmeye başladılar.  Kendi araçlarıyla gelip de Çarşamba stadını doldurmuşlardı. Hiç unutmuyorum bir Kırşehir deplasmanımız vardı. Bize o gün toplandığımızda bu takımdan bir şey olmaz deplasmana gitmeyin dediler ancak biz inandık, gittik, takımımızı destekledik ve 1-0 galip geldik. Ancak Ünyespor’u yönetenler Ünyespor’u borç batağına sürükledi. Bu da ligden düşmeleri beraberinde getirdi. Ben 2012 yılında askere gittiğimde taraftar grubumuzda da dağılmalar oldu. Sonuç olarak Ünyespor amatöre düştü” dedi.

70 kişiydik 300 kişi olduk

2010 yılında 70 kişiyle kurdukları grubun bugünlerde 300 kişilik kadrosu olduğunu ifade eden Altun, “bize inananlar yanımızda oldu. Gün geçtikçe büyüdük. 70 kişilik grup iken Ünye Cumhuriyet Meydanı’ndan meşalelerle 600 kişi stada yürüdük. Bugün ise 300 kişilik kemik kadromuz var” dedi.

Yeni Yönetimden Çok Umutluyuz

Ünye 1957 Spor’un geçen yıl yakaladığı ivmeyi bu yıl BAL Ligi ile sürdürdüğünü ifade eden Oney Kaplanları Lideri Hasan Altun, “Şimdi isminin Ünye 1957 Spor olması ilk başlarda yadırgandı ve halk tarafından benimsenmedi. Ancak 1957 yılında kurulan bir Ünyespor’un adına kuruluş tarihini taşıması zamanla herkes tarafından kabul gördü. Buna başarılar da eklenince hem taraftarlar hem de Ünye halkı umutlandı. Biz taraftarlar olarak yeni yönetimden umutluyuz. Yaptıklarını yakından takip ediyoruz. En önemlisi artık eskisi gibi kapalı kapılar ardından işler yürümüyor. Her şey şeffaf. Projeler var. Ünyespor’un çöküş döneminde o yıllar futbola gönül verenler umutlarını başka ilçelerde hatta illerde aradı. Ancak şimdi tesisleşme adına atılan adımlar umut verici. Geçmişte bir çok takıma alt yapıdan futbolcu veren Ünye 1957 Spor bundan sonrada çok iyi futbolcular yetiştirecek” dedi.

Ünye Olarak Takımımıza Destek Vermeliyiz

Ünye 1957 Spor’un evinde oynadığı maçlara her geçen gün taraftarın ilgisinin arttığını ifade eden Altun, “takımımıza ne kadar destek verirsek kendine olan özgüveni artar. 1000 kişi taraftarlık oynanan bir özgüvenle 10 bin kişinin önünde oynanan özgüven her zaman farklıdır. O yüzden şehir olarak bizim bu takıma sahip çıkmamız lazım, o yüzden takımımız her hafta galip geldi. Geçen hafta 7 bin kişiydik. Bir sonraki hafta hedefimiz 10 Bin kişi ve sonrasında 12 Bin kişi. Her ne koşulda olursa olsun bu hafta yenilse dahi takımımızın sonuna kadar yanındayız. Sezon sonuna kadar bıkmadan usanmadan takımımızı destekleyeceğiz” dedi.

Statta Küfre ve Hakarete Karşıyız

Son yıllarda Ünye 1957 Spor’u izlemeye kadın ve çocukların da geldiğini ifade eden Altun, “biz grup olarak küfre ve hakarete karşıyız. Ben maçta mümkün olduğunca arkadaşlarımızı uyarıyorum. Ama grup dışından ya da hakim olduğumuz alandan uzakta bazen bu tür yanlış hareketler oluyor. Bundan sonrada herkes gönül rahatlıyla maçlara çocukları ve eşleriyle gelebilir. Güzel bir pazar günümüzü futbol izleyerek değerlendirelim” dedi.

Her Cuma Akşamı Toplanıyoruz

Oney Kaplanları Lideri Hasan Altun maç öncesi taraftar grubuyla düzenli olarak bir araya geldiklerini ifade ederek hem geçen karşılaşma hem de gelecek karşılaşmanın değerlendirmesinin bu toplantıda yapıldığını söyledi. Altun, “her cum akşamı değerlendirme toplantısı yapıyoruz. Burada bazı kararlar alıyoruz. Bu toplantılarımıza takımın yöneticileri de katılıyor. Birlik ve beraberlik artık sağlandı” dedi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.