son haberler

ORDU BB’DEN MEYVE ÜRETİCİLERİNE DESTEK

Yayınlanma Tarihi: 9 Mayıs 2023 okunma

ORDU BB’DEN MEYVE ÜRETİCİLERİNE DESTEK
Ekonomi
0

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Tarım ve Hayvancılık Hizmetleri Dairesi, Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (ORMEK) ve Ordu Halk Eğitimi Müdürlüğü’nün ortaklaşa hazırladığı bir proje kapsamında Altınordu, Fatsa, Ünye, İkizce ve Çatalpınar ilçelerinde bulunan merkezlerinde 122 kursiyere “Meyve Ağaçlarında Aşılama” kursu verildi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler liderliğinde bir araya gelen Tarım ve Hayvancılık Hizmetleri Dairesi, Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (ORMEK) ve Ordu Halk Eğitimi Müdürlüğü ortak projesiyle 19 ilçede meyve fidanlarına aşı desteği sunuluyor.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kurslarının (ORMEK) yürütmekte olduğu, “Meyve Ağaçlarında Aşılama” projesinde gerçekleştirilen kursa sonunda ORMEK’in Altınordu, Fatsa, Ünye, İkizce ve Çatalpınar ilçelerinde 122 kursiyere “Meyve Ağaçlarında Aşılama” sertifikası verildi.

Klasik belediyeciliğin yanı sıra tarıma, yazılıma, teknolojiye ağırlık verdiklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Kendi kendine yeten bir şehir olmak için bu projeleri hayata geçirdik. Yılsonuna kadar 122 kursiyeri 500’e çıkararak 19 ilçede meyve aşılama çalışmalarımızı yaygınlaştıracağız. Türkiye’de ilk kez böyle bir seferberliği başlattık. Aşılanarak ekonomiye kazandırılacak meyveler konusunda saha araştırmalarını gerçekleştirdik. 19 ilçede gerçekleştireceğimiz aşılama çalışmalarına bu hafta Mesudiye ilçesinden başlıyoruz” dedi.

Başkan Güler, konuşmasının ardından kursları başarıyla tamamlayan kursiyerlere ‘Teşekkür Belgeleri’ni takdim etti. (HABER: Mehmet Emin Danış)

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.