son haberler

Ordu, Feshane’de Esti

Yayınlanma Tarihi: 11 Mayıs 2015 okunma

Ordu, Feshane’de Esti
Gündem
0

Ordu’yu her yönüyle tanıtmak ve gurbette yaşayan Ordulularla sılada yaşayan Orduluları buluşturmak amacıyla Ordu Valiliği’nin desteği, Ordu Büyükşehir Belediyesinin organizasyonuyla İstanbul Feshane’de düzenlenen “Ordu Tanıtım Günleri” yoğun ilgi gördü.

4 gün süren Feshane’de tanıtım günlerini yaklaşık bir milyon kişi ziyaret etti. Ordu Valiliği, Ordu Büyükşehir Belediyesi, 19 ilçe belediyesi, Ordu’daki meslek kurumları, özel sektör kuruluşlarının yer aldığı Ordu Tanıtım Günleri’nde, gurbette yaşayan Ordulular sıla özlemini, sıla hasretini giderirken, misafirler de Ordu’yu ve Ordu’nun kültürünü yakından tanıma imkanı buldu.

“Ordu Tanıtım Günleri”nde Feshane ziyaretçi akınına uğruyor. Şeyla Halis, Mahir İpek, Ferdi Akarnur, Yosi Mizrahi ve Şoray Uzun gibi birçok ünlünün ziyaret ettiği “Ordu Tanıtım Günleri” nde stantları gezen ünlüler feshaneye ziyarete gelenlerle sohbet edip hatıra fotoğrafı çektirdi.

Ünye’yi Belediye ve Ticaret Odası Temsil Etti

Ordu’nun 19 ilçe belediyesinin stant açtığı tanıtım günlerinde Ünye’yi Ünye Belediyesi ile Ticaret ve Sanayi Odası Temsil etti. Ünye Belediyesi, stantta yöresel tatların yanı sıra Ünye kültüründe derin izler bırakan Çömlekçilik sanatını ve ürünlerini sergiledi. Tanıtım broşürleri dağıtılan stantta en çok ilgiyi topaç ve tentrük gibi yöresel oyunlar çekti.

Perşembe Anadolu İmam-Hatip Lisesi Korosu müzik dinleti ile Ezel Kalender, Soner Arıca, Kandemir Kaytaz, Aydın Beyoğlu, Seyfettin Tomakin, Gaye Aksu, Fatih Yaman ve Gece Yolcuları, feshanede sahne alarak konser verdi.

İstanbul’umuza Renk Kattınız”

Feshane’de ki Ordu Tanıtım Günleri’ni ziyaret eden AK Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci ” Ordulu olmak çok büyük bir coşkuymuş çok büyük bir heyecanmış Eyüp Sultan’ımıza ve İstanbul’umuza renk kattınız. Ben bütün kardeşlerime, hanımefendilere, beyefendilere, genç kardeşlerime, AK Parti İstanbul İl Başkanı olarak gönülden teşekkür ediyorum. Allah Hepinizden razı olsun. Her bir stantda, Ordu’ya ait bir şey gördük. Ve ben bütün stantları gezerken gerek Büyükşehir Belediye Başkanımızın, gerek İlçe Belediye Başkanlarımızın buradaki emeklerini, alın terlerini görmüş olduk. Ama burayı güzel kılan sizlersiniz. Ordu dediğimizde Ordu Karadeniz’in incisi bir şehirdir” dedi.

Doya Doya Feshane Şenliği

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz “İstanbul’da yaşayan Ordulular ile 4 gün boyunca bir köprü ve gönül bağı kurduk. Geniş bir katılım oldu. Yaklaşık 4 gün boyunca burada Ordu festivali, Ordu şenliği gerçekleşti. Standlarımızın tamamı Ordulu hemşerilerimizin ticari faaliyetlerine ve belediyemizin faaliyetlerine ilişkin. Doya doya bir Feshane şenliği yaşadık. Katılan, katkı veren, ziyaret eden herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“Çok Güzel Memleketiniz Var”

Vali İrfan Balkanlıoğlu, “Ordu’ya atanıp göreve başlayalı 10 ay oldu. Ordu’ya hayranlığımı, her gördüğüm güzelliğe hayretle baktığımı gizleyemiyorum. Çünkü çok güzel memleketiniz var. Karadeniz’in özeti. Karadeniz’de güzellik namına ne varsa Ordu’da fazlasıyla mevcut. İnsanlar Karadeniz’e gezmeye neden giderler, neyi görmek isterlerse bunların hepsi Ordu’da fazlasıyla mevcut” dedi.

“Burası Kültürel Bir Fonksiyondur”

Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ise k; “Daha önceden dernek ve federasyonlarımız tarafından yapılan Ordu festivaline katılıyorduk. Bu yıl Büyükşehir Belediyesi bunu yerinde bir kararla Belediye Başkanlığı olarak düzenlemeyi uygun görerek, bu kararı aldı. Bundan sonra daha derli toplu bir şekilde Feshane Ordu Günleri’ni uzun yıllar idrak ederiz. Bu hemşehri günlerinin çok önemi var. Sadece bir araya gelip Ordu’nun derelerini söylemek ya da Ordu’nun yemeklerini yemek, Ordu’ya ait halk oyunlarını seyretmek, izlemekten başka bir iş yapmıyoruz. Bu hemşehri günlerinin en önemli özelliği; bizi yöresel olarak her bir şehrin köklerini hatırlatmak olmasıdır. Bu bakımdan önemlidir. Aslında burası kültürel bir fonksiyondur” şeklinde konuştu.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.