son haberler

Ordu İl Seçmeleri Tamamlandı

Yayınlanma Tarihi: 12 Eylül 2015 okunma

Ordu İl Seçmeleri Tamamlandı
Gündem
0

1-5 Ekim tarihleri arasında Marmaris ilinde yapılacak olan Ümitler Türkiye Şampiyonası için il seçmeleri Ünye’de gerçekleştirildi. Müsabakaya katılan 3 Ünyeli tekvandocu final oynarken, +73 kiloda Ayfer Arslan birinci ve diğer iki sporcu ise ikincilik elde etti.

Ünye Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen Ümitler Türkiye Şampiyonası il seçmelerine 12 spor kulübünden toplam 100 sporcu katıldı. Müsabakalar sonrası 16 sıklette birincilik elde eden tekvandocular Marmaris ilinde yapılacak olan Ümitler Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı.

Ordu İl Seçmeleri Tamamlandı 1Müsabakaların ardından açıklamalarda bulunan Tekvando Ordu il Temsilcisi İbrahim Usta, Ünye’de 26 yıldan bu yana hiç müsabaka gerçekleştirilmediğini ve amaçlarının bu tip müsabakaları ilçelere yaymak olduğunu belirtti. Usta açıklamasında; “1 ve 5 Ekim tarihlerinde Muğla Marmaris’de yapılacak Tekvando Ümitler Türkiye şampiyonasına katılacak olan sporcularımızın il seçmelerini gerçekleştiriyoruz. Buradan sıkletlerinde birinci olan sporcularımızı Marmaris’e Türkiye şampiyonasına götüreceğiz. Türkiye şampiyonasında hedefimiz ancak ilk üçe ve dörde giren sporcularımız Milli takım seçmelerine çağırıyorlar. İnşallah Marmaris’ten de güzel sonuçlarla döneriz. Bugün burada 100 sporcumuz var. Bay ve bayan 8’er sıkletten yani 16 sıkletten oluşuyor. Ayrıca bugün Ünye’de Ordu genelinden toplam 12 spor kulübümüz var. Tekvando’da il genelinde 4 bin 732 lisanslı sporcumuz var. Bugün burada 12 hakem ve 9 antrenörümüz görev yapıyor. Buda futboldan sonra en fazla lisanslı sporcuya tekvando branşımız sahip. Bu il seçmelerini Ünye’de yapmamızın sebebi ise 1989 yılından bu yana Ünye’de hiç müsabaka gerçekleşmemişiz. İlçelerimizde de artık bu tür aktiviteleri arttırmak istiyoruz. Bunun ilk ayağını da Ünye’de gerçekleştirdik. Bu kapsamda da Ünye temsilcimiz Cavit hocamıza da teşekkür ediyorum, her şey kusursuz eksiksiz. Burada ki il seçmeleri ilde yapılan seçmelerden biraz daha iyi oldu. Ünye Belediye Başkanımız Ahmet Çamyar’da bizlere Ünye Belediye Sosyal tesislerinde yemek organizasyonu düzenledi, kendilerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.