son haberler

Ordulular Aydın’da buluştu

Yayınlanma Tarihi: 8 Aralık 2015 okunma

Ordulular Aydın’da buluştu
Gündem
0

Aydın’da yaşayan Ordulular Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı olarak görev yapan Dr. Bayram Çelebi Karataş tarafından organize edilen kahvaltıda bir araya geldiler. Aydın ilinde yaşayan Ordulular bir dernek çatısı altında toplanmalı mı sorusunun da konuşulduğu programda katılımcılar dernekleşme ile ilgili düşüncelerini paylaştı.

Programa Aydın Valisi Erol Ayyıldız, Aydın Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Murat Kırkaya, Aydın Cumhuriyet Savcısı Ahmet Çamoğlu, Milas Cumhuriyet Savcısı Metin Özbay, Avukat Mustafa Mutlu, Marmaris Ordulular Dernek Başkanı Nurda Zaimoğlu, Profesör Mehmet Karagöz, Prof Dr. Ali Zahit Bolaman ile birlikte çok sayıda İşadamı, Öğretmen, Polis, Asker, Doktor, Din görevlisi, memur, turizmci, gazeteci gibi meslek gruplarından Aydın ilinde yaşayan Ordulular katıldı. Katılımcılar gurbette bir arada olmanın ve tanışmanın hazzını yaşadılar.

Programda aynı zamanda Giresunlu olan Aydın Valisi Erol Ayyıldız hemşeri buluşmalarının ve hemşeri derneklerinin Aydın’a da katkı sağlayacağını ifade etti. Ordu’yu Giresun’dan ayırmadığını Ordu’da Kaymakamlık görevi yaptığını belirten Vali Ayyıldız Ordulularla bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu belirtti. Vali Ayyıldız kahvaltıda hemşerim dediği Ordululara hitap ederken; “Aydın çok güzel bir yer. Çok da özel bir yer. Yaptığı işlerde başarılı olmuş, her meslekten Ordulu hemşerilerim ile bugün bir arada olmaktan mutluyum. Hemşericilik bilincini her anlamda kullanırsak yaşadığımız ili daha da güzelleştiririz. Mutlu ve sosyal insanlar, bulunduğu yeri de yükseltir. Hemşericilik bilincinin sağlam olması sosyal kültürel dinamiği de hayata geçirir. Dolayısıyla da hem doğduğunuz topraklara hem de yaşadığınız topraklara kazanım olarak geri döner” dedi.

20151128_113819Kahvaltıyı düzenleyen Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı olarak görev yapan Dr. Bayram Çelebi Karataş Aydında yaşayan Ordulular olarak dernekleşmeli miyiz sorusunu gündeme getirdi. Dernekleşmek için birkaç toplantı daha düzenleyeceklerini ve Aydın’da yaşayan Orduluların sosyal ve kültürel olarak kazanımları için dernekleşme çalışmalarının bundan sonra hız kazanacağını ifade etti. Yaşadığımız Aydın iline katkı vermeye devam edileceğini, Ordu özelinde tüm Karadenizli hemşerilerimizin adaptasyon sürecine yardımcı olunacağını, Aydın iline okumak öğrenim görmek için gelen Ordulu çocuklarımıza kucak açılacağını belirtti. Toplantıya gösterilen katılım ve ilginin dernekleşme için itici bir güç olduğunu gözlemlediklerini belirten Karataş kahvaltıya katılan herkese ayrı ayrı teşekkür etti. Karataş Orduluların Aydın merkez ve ilçelerinde bu tür buluşmalarının ileriki süreçlerde devam edeceğini belirtti. Katılımcılar daha sonra hatıra fotoğrafı çekilerek birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.