son haberler

OSB İÇİN YOĞUN MESAİ

Yayınlanma Tarihi: 30 Kasım 2016 okunma

OSB İÇİN YOĞUN MESAİ
Gündem
0

Ünye’nin öncelikli yatırımlarından biri olan Organize Sanayi Bölgesi için yoğun mesai sürüyor. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu başkanlığında ilk toplantısını yapan OSB Mütevelli Heyeti, Ünye OSB’sinin 2017 yatırım programına alınması için bir rapor hazırlayarak Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na sunulacak.

3Ünye’nin 30 yıllık hayali olan Organize Sanayi Bölgesi kurulması için çalışmalar hızlandı. Kısa bir süre önce Ordu Valiliği tarafından belirlenen OSB Mütevelli Heyeti, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu başkanlığında Ünye Ticaret ve Sanayi Odası’nda toplandı. Toplantıya Genel Sekreter Çöpoğlu’nun yanı sıra Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ak Parti Ünye İlçe Başkanı Arif Ergün, ÜTSO Başkanı Durmuş Zor, Belediye Meclis Üyesi M. Yaşar Sezgül ve Olgun Topkaya katıldı.

Ünye OSB Yönetim Kurulunun yaptığı toplantının ardından açıklamalarda bulunan Genel Sekreter Mustafa Çöpoğlu, Ünye OSB’de işlerin yoluna girdiğini ve sürecin hızlandığını söyledi. Daha önce OSB için belirlenen Cevizdere’de ki alandan vazgeçildikten sonra yeni yer olarak Killik mevkiinin belirlendiğini belirterek, “Yeni OSB alanı ile ilgili yer kesinleşti ve tüm hazırlıklar tamamlandı. OSB yönetimi belirlendi ve çalışmalar devam ediyor” dedi.

Süreci Daha da Hızlandırmalıyız

“Bundan sonraki süreçte de şu ana kadar olduğu gibi bizim 20-25 yıllık zamanı telafi etmemiz, zamanı satın almamız lazım” diyen Çöpoğlu, “Gerek bu işin Ünye ayağında, gerek Ordu ayağında gerekse de Ankara ayağında gece gündüz çalışarak Ünye’nin gecikmiş 20 yılını elimizden geldiğince telafi etmenin gayreti içinde olacağız. Şu anda bir yıllık süre içerisinde Ünye OSB de gelinen nokta normal süreçte 2 yıl veya 2,5 yılda gelinen noktadır. Süreç iyi bir şekilde devam ediyor. Bakanlık nezdinde Ankara’da ki siyasi büyüklerimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Ünye 2ilçe Belediye başkanımız ve bütün yönetim kurulu üyeleri aynı gayretle taşın altına ellerini koyarak bu çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bundan sonraki süreçte profesyonel olarak Ordu 1. Ve 2. OSB’lerin, hem de Fatsa OSB’nin de iş ve işlerini yürüten Olgun Topkaya Ünye OSB’nin çalışmalarını yürütecek. Ekip arkadaşlarımızla birlikte en kısa zamanda OSB’de fabrika bacalarını tüttürerek Ünye ve Ordulu hemşehrilerimize istihdam oluşturmak, buradaki ticareti ve sanayiyi daha fazla geliştirmek adına çalışmalarımızı bugün fiilen başlatmış bulunuyoruz” dedi.

Hedef, 2017 Yatırım Programına Alınması

“Bütün gayretimiz OSB’nin 2017 yatırım programına alınması bu hafta içinde biteceğini aynı zamanda bütün hedefimiz 2017 yatırım programına alınması. Yatırım programına alındıktan sonra bir bütçe ayrılacak o bütçe çerçevesi içerisinde kamulaştırma başlatılacak. 2016 yılı gibi 2017 yılı da OSB için merdivenleri tırmanma yılı olacak” dedi.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.