son haberler

Otel City, Hizmete Açıldı

Yayınlanma Tarihi: 30 Temmuz 2015 okunma

Otel City, Hizmete Açıldı
Gündem
0

Ünye’de uzun yıllar Otel Lider ismiyle hizmet veren işletme, Otel City adıyla yenilenerek hizmet vermeye başladı. 3 yıldız kriterlerinde yapılan City Otel, biri süit olmak üzere toplam 18 oda ve 36 yatak kapasitesi ile hizmet verecek.

Gerçekleştirilen açılış programına; Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

otel_cıty_hizmete_acildi (3)Açılış konuşmasını yapan Otel City İşletmecisi, Tekkiraz Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Mehmet Demirel; “Bizi bu mutlu günümüzde yalnız bırakmadığınız için sizlere teşekkür ederiz. Malumunuz bulunduğumuz yer daha öncede otel olarak hizmet vermekteydi. Şimdi ise Turizm Bakanlığı’nın 3 yıldız standartlarına göre yapıldı. 3 yıldız konusunda müracaat yapıldı ancak henüz sonuç gelmedi, değerlendirmede. Bu oteli Ünye’ye güzel bir eser kazandırmak için yaptık. Devletin bu yatırıma hiçbir katkısı yoktur. Tamamen kendi öz kaynaklarımız ile yapılmıştır” dedi.

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar da konuşma yaparak, benzeri yatırımlar için iş adamlarına ve esnafa çağrıda bulundu. Çamyar; “Turizm bacasız fabrika olarak nitelendirilir. Özellikle Türkiye son yıllarda yapmış olduğu atılımlarla ve yatırımlarla ciddi manada turizmden girdi sağlayan ülkeler arasına girmiş vaziyettedir. Ünye’mizde hiç kuşkusuz son dönemlerde özellikle otel işletmeciliği anlamında ciddi şekilde buradan pay almaya devam ediyor. Buraya gelen insanlar ilk önce Belediyeye müracaat etmek suretiyle yatak kapasitesinin yetersizliğinden dem vurmaktalar. Onun için her bir açılan otel buraya gelecek olan turların çoğalmasına ve bu vesileyle daha çok istihdama ve yatırıma katkı sağlayacağı anlamına gelmekte. Kendilerini tebrik ediyorum. Benzeri yatırımların teşviki için iş adamlarımızı, esnafımızı yatırıma davet ediyorum” dedi.

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu ise mevcut otellerde yer olmadığını ve bu durumun sevindirici olduğunu belirterek, turizmin önemine değindi. Balkanlıoğlu konuşmasında; “Son dönemde Ordu’yu bir tanıtım atağına soktuk. Ordu’nun bütün güzellikleri her yönüyle gerek buralara en fazla turist gönderen ülkeler basınında, gerekse yerli basında yer aldırdık, defalarca çıktı. Arap âlemindeki gazetelerde de yayınlandı. Şimdi bugün Ordu’da boş bir oda bulmak mümkün değil. Ben torpil yapıyorum misafirlere. Hatta bir otel sahibi kediye bile yer yok demiş. Bu da bizim için sevindirici bir şey. İnşallah bu tanıtımlardan Ünye ve Fatsa yeterli payı alır önümüzde ki dönemlerde. Eğer biz yeterince tanıtım yaparsak inanın köy evleri pansiyon olacak ve bu işten çok para kazanan insanlarımız olacak. Fındığa bağımlı olmaktan kurtaracağız inşallah paçayı. Çünkü turizm 100 kalem ürünü satın alan ve işveren bir sektör. Ben arkadaşımızı kutluyorum, hayırlı ve bol kazançlar temenni ediyorum” dedi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.