son haberler

Protokolde Vahim Hata!

Yayınlanma Tarihi: 22 Temmuz 2017 okunma

Protokolde Vahim Hata!
Gündem
0

Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un Kültür ve Turizm Bakanı olmasının ardından bir takım ziyaretlerde bulunmak için geldiği memleketi Ordu’da Valilik ziyareti sırasında Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney’e protokolde saygısızlık yapıldı.

İlçede birinci, ilde 6. grupta bulunan Kaymakam Ümit Hüseyin Güney ayakta beklerken; protokol sıralamasında 7. grupta olan Ak Parti İl Başkanı Uğur Çelenk, 12. grupta olan Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş ve 35. grupta bulunan İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak’ın oturması skandal olarak nitelendirilirken; Ünye kamuoyu yetkililerden duruma ilişkin özür açıklaması bekliyor.

Kültür ve Turizm Bakanı Ünyeli Hemşehrimiz Prof. Dr. Numan Kurtulmuş iki günlük programı için memleketi ve seçim bölgesi Ordu’ya geldi. Bakan Kurtulmuş’u Ordu Giresun havaalanında Ordu protokolü karşıladı.

Ordu Valisi Seddar Yavuz göreve başlamasının ardından Kurtulmuş’u ilk kez Ordu Valisi olarak karşılarken, Ünye eski Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ayaz da Ordu Cumhuriyet Başsavcısı olarak ilk kez Kurtulmuş’u havaalanında karşılayanlar arasında yer aldı. Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ve Ak Parti Ünye İlçe Başkanı Arif Ergün de Bakan Numan Kurtulmuş’u havaalanında karşılayanlar arasında yer aldı.

Büyük Skandal
Ordu Havalimanı karşılaması sonrası Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Valilik ziyareti gerçekleştirdi. Ordu Valililiği ziyaretinde; devlet geleneklerinde, uluslararası ilişkilerde, sosyal davranış kurallarında, kamu ilişkilerinde, törenlerde, resmi ilişkilerde, nezaketi temel alan bir sanatın bir tekniğin uygulanması olarak bilinen protokol uygulamasında büyük skandal yaşandı. Yaşanan skandalda Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney’e ve şahsında Ünye’ye saygısızlık yapıldı.

Bakan Numan Kurtulmuş’un ağırlandığı Valilik ziyaretinde, protokol sıralamasına göre ilçede birinci, ilde 6. grupta bulunan Kaymakam Ümit Hüseyin Güney ayakta beklerken; protokol sıralamasında 7. grupta olan Ak Parti İl Başkanı Uğur Çelenk, 12. grupta olan Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş ve 35. grupta bulunan İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak’ın oturması skandal olarak nitelendirildi.

Terbiye, nezaket ve zarafetin gerektirdiği protokol sıralamasını dikkate almayarak ve Ordu’da ev sahibi konumunda olan Ak Parti il Başkanı, Altınordu Belediye Başkanı ve İl Kültür ve Turizm Müdürü’nün bu hareketleri Ünye Kaymakam Ümit Hüseyin Güney ve Ünyelilere yapılan saygısızlık olarak nitelendirildi.

Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney’e yapılan saygısızlık Ünye’de büyük tepkiye yol açarken, Ünye kamuoyu konuya ilişkin yetkililerden özür açıklaması bekliyor.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.