son haberler

Rahvan Atlar Birincilik İçin Yarıştı

Yayınlanma Tarihi: 11 Temmuz 2016 okunma

Rahvan Atlar Birincilik İçin Yarıştı
Gündem
0

Rahvan Atlar Birincilik İçin Yarıştı 2Ünye Belediyesi ramazan etkinlikleri kapsamında geleneksel olarak düzenlenen Rahvan At Yarışları Günpınarı Köyü Belediye Binicilik Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Yarışlarda dereceye girenlere kupa ve toplam 25 bin TL ödül dağıtıldı.

Ünye’de geleneksel hale gelen ve 30 gün boyunca devam eden Ramazan Etkinlikleri, Rahvan At Yarışları ile son buldu. Günpınarı Köyü Belediye Binicilik Tesisleri’nde gerçekleştirilen ve 9 ayrı kategoride yapılan yarışlara çevre il ve ilçeler de dâhil olmak üzere çok sayıda katılım oldu. Sporseverlerin yoğun ilgi gösterdiği yarışlarda, en büyük ilgiyi yerli dörtnal yarışı görürken, izleyenler son derece zevkli ve çekişmeli bir yarış izledi. Yarışların sonunda dereceye giren yarışmacılara kupları verilirken toplamda 25 Bin TL’de para ödülü dağıtıldı.

Rahvan Atlar Birincilik İçin Yarıştı 1Yarışmalar sonunda bir konuşma gerçekleştiren Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, sosyal belediyeciliğin imkanlarını kullanarak Ünye’de 30 gün boyunca Ramazan ayını dolu dolu geçirdiklerini belirtti. Konuşmasının devamında atların Türk tarihi ve kültüründe önemli bir yere sahip olduğuna dikkat çeken Başkan Çamyar, “At, Allah’ın bir nimeti, şefkatle yaklaşılması gereken bir hayvandır. Tarihte atla tanışan ve kaynaşan toplumlar gelişmiş ve geniş coğrafyalara hükmetmiştir. Tarih boyunca insanoğlunun serüvenine, at kadar ortak ve şahit olan başka bir canlı yoktur” dedi. Başkan Çamyar, Rahvan Atlar Birincilik İçin Yarıştı 4Belediye Binicilik Tesisleri’nin Spor kompleksi haline getirileceğini de sözlerine ekleyerek konuşmasını tamamladı.

Rahvan At Yarışlarında dereceye giren yarışmacıların kategorileri ve sonuçları:

Baş: 1. Salim İleri

Başaltı: 1. Fevzi Keskin

Büyük Orta: 1. Murat Maraşlı

Küçük Orta: 1. Atilla Özgen

Deste: 1. Bahri ÇatRahvan Atlar Birincilik İçin Yarıştı 5

İkili Tay: 1. Erdal Memiş

Üçlü Tay: 1. Zekeriya Dikbıyık

Dörtlü Tay: 1. Atilla Özgen

Yerli Dörtnal: Mustafa Eribol

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.