son haberler

Ramazan Geldi… Merak Edilenlere Cevaplar Burada

Yayınlanma Tarihi: 26 Mayıs 2017 okunma

Ramazan Geldi… Merak Edilenlere Cevaplar Burada
Gündem
0

İslam Âlemi on bir ayın sultanı Ramazan ayına girmenin mutluluğunu ve sevincini yaşıyor. Her Ramazan ayında olduğu gibi Ünye’de yine farklı bir Ramazan ayı yaşanacak. Ramazan ayının gelmesiyle birlikte bazı merak edilenleri ise sizler için derledik.

52 Gün Etkinlik

Ünye Belediyesi bu yıl Ramazan ayını Ünyelilerin farklı bir konsept ile idrak etmelerini sağlayacak. Her yıl Ünye Cumhuriyet Meydanı’nda her akşam düzenlenen etkinliklerin hem içerikleri zenginleştirildi, hem de süresi uzatıldı. Ünye bu yıl hem Ramazan aynı hem de yaz festivalini ardı ardına yaşayacak.

Pide Fiyatları

Ramazan deyince aklımıza gelen ve sofralarımızı tatlandıran pidelerim vazgeçilmezimiz. Ünye Gıda Maddeleri ve Satıcıları Esnaf Odası bu yıl ki pide fiyatlarını ise şu şekilde açıkladı; “Geçen yıl 350 gram yumurtalı pide 2 TL ike bu sene 300 gram yumurtalı pide 2 TL, 300 gram sade pide 1,5 TL olarak belirlendi.”

İftar Çadırı

Ünye Belediyesi tarafından hayırseverlerin katkılarıyla her yıl hem muhtaç aileler için hem de iftara yetişemeyenler için uğrak yeri olan iftar çadırının ise Kaledere Mahallesi Fidan Sokak’ta(SGK Yanı) kurulacağı öğrenildi. Kapalı mekânda çadırdan çok restoran konforunda verilecek hizmet ile vatandaşlar uzun süren oruçlarını burada açabilecek.

İlk Sahur ve İlk İftar

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte gözler tutulacak orucun süresine çevrilirken ilk sahur ve ilk iftar saatleri ise şimdiden ezberlenmeye başlandı. Bu gece ilk teravih namazını idrak edecek olan Ünyeliler ilk sahura ise bu gece kalkacak. Ünye’de ilk imsak saati ise 03.03 olurken akşam saat:20.00’da ilk oruç açılarak iftar yapılacak. Ünye’de ilk gün 17 saat oruç tutulmuş olacak.

 

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.