son haberler

Ressam Bora’dan Resim Sergisi

Yayınlanma Tarihi: 11 Temmuz 2017 okunma

Ressam Bora’dan Resim Sergisi
Gündem
0

Ünye Sanat ve Kültür Derneği, Ressam Önder Bora’nın eserlerini Yalı Kilisesi’nde sergiledi. Serginin açılışına Refah Partisi Ordu Eski Milletvekili Mustafa Hasan Öz, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile davetliler katıldı.

Açılışta ÜNSAK Başkanı İsmet Küçükoğlu bu tür çalışmalara devam edeceklerini belirterek, “ÜNSAK olarak faaliyetlerimizi sürdürüyoruz, bunu da devam ettireceğiz. Sanatsız bir milletin hayat damarları kesilmiş gibidir. Sanatçı olmak zor bir iştir. Bu manada Önder kardeşimi ısrarlı da davetlerim üzerine Ünye’ye getirdim. Sen Ünye’nin çocuğusun burada da sergi düzenlemen lazım dedim ve beni kırmadı geldi. Ünye gerçekten bir kültür ve sanat kenti olma hak ediyor. Hepimiz birlikte el atarsan bunu gerçekleştiririz diye ümit ediyoruz” dedi.

Ressam Önder Bora ise resim ile sevdası ve serüveninin 1971 yılında ortaokul çağındayken babaannesinin evinin duvarına yaptığı resim ile başladığını ifade ederek, “1957 Ünye doğumluyum. Benim için renk, şekil, estetik ve özgürlüğün bir beslenme damarı var. İşte bu damarı Babaannemin evinin duvarına yaptığım resimle başladı. Resim bir dokunuş, hissetme, sevda, koklama, vatan, bayrak, Atatürk. Yani resim aslında her şey” dedi.

Refah Partisi Ordu Eski Milletvekili Mustafa Hasan Öz ise, “Sanat ideallerin, güzelliklerin, değerlerimizin estetik hürriyet kazanmasıdır. Dolayısıyla bu çalışmaları ortaya koyanlarda bizleri ziyadesiyle memnun ediyor. Yaratıcı insanları aslında bir çok galibiyetlerle birlikte yaratmış. İnsanların bir çoğu ben bunu yapamam der ama uzmanlar bu tembellerin mazeretinden Başka bir şey değildir der. Bazı insanlar 15 yaşında, bazı insanlar 30 yaşında bazı insanlar ise 90 yaşında içindeki cevheri keşfederek, ortaya eserler koyarlar. Önemli olan insanların kendini keşfetmesi ve bir hedef belirlemesi” dedi.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesilen sergi davetlilerin beğenisine sunuldu. Sergi hafta sonuna kadar açık kalacak.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.