son haberler

Saadet Partisi’nden Engelliler Derneği’ne Ziyaret

Yayınlanma Tarihi: 19 Mayıs 2017 okunma

Saadet Partisi’nden Engelliler Derneği’ne Ziyaret
Gündem
0

Saadet Partisi Ünye İlçe Teşkilatı Engelliler Haftası nedeniyle Ünye Sakatlar Derneği’ni ziyaret etti. Saadet Partisi heyetini Ünye Sakatlar Derneği Başkanı Arslan Güdek ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı.

Sohbet ortamında gerçekleşen ziyarette Saadet Partisi İlçe Başkanı Özgür Şahin, engellilere en fazla sahip çıkan görüşün Milli Görüş olduğunu, 1996 yılında kurulan Refah-Yol hükümetinin engellilere çok büyük destek ve hizmet ederek bunu gösterdiğini söyledi.

Şahin, “1996 yılında kurulan Refah-Yol Hükümeti Başbakanı Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan 3 Aralık 1996 tarihinde bu günü Engelliler Bayramı olarak ilan etmiştir. Merhum Erbakan hocamız o dönemde meclisten kanun hükmünde kararname çıkartma yetkisi alarak engellilere bu güne kadar görmedikleri hizmetleri ve imkânları da sunmuştur. Başta başbakanlık engelliler idaresi başkanlığını kurduran Erbakan hocamız engellilerin devlet kadrosundaki çalışma kotasını da %2 den %3 e çıkartmıştır. O zamanın parası ile 3 trilyon lirayı sosyal yardımlaşma ve dayanışma fonuna aktararak engellilerin araç ve gereçlerinde kullanılmasını sağlamıştır. Şu anda partimizin genel merkezinde de engellilerle ilgili engelliler birim başkanlığı vardır” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Arslan Güdek teşekkür ederek her zaman ziyarete açık olduklarını belirtti.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.