son haberler

Sağlık Çalışanları, Şifa Veren Ele Vefa İstedi

Yayınlanma Tarihi: 1 Haziran 2015 okunma

Sağlık Çalışanları, Şifa Veren Ele Vefa İstedi
Gündem
0

Samsun’da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Op. Dr. Kamil Furtun için Ünye Devlet Hastanesi ve Ünye Toplum Sağlığı Merkezi çalışanları, çalışmalarına yarım saat ara vererek basın açıklaması düzenledi.

Ünye Devlet Hastanesi önünde düzenlenen basın açıklamasına; Ünye Devlet Hastanesi Yöneticisi Plastik Cerrahi Uzmanı Dr. Güray Yılmaz, Ünye Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Ali Arif Özsöz ve sağlık çalışanları katıldı.

“Şifa Veren Ele Vefa”
İlk açıklamayı yapan Ünye Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Ali Arif Özsöz; “Samsun Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde Göğüs Cerrahisi Uzmanı olarak görev yapmakta olan meslektaşımız Op. Dr. Kamil Furtun’u menfur bir saldırı sonucu kaybetmiş olmanın üzüntüsünü yaşıyoruz. İnsanımızın sağlığı için canla, başla ve aşkla görev yapan sağlık çalışanlarımıza yönelik şiddeti her kimden ve nasıl geldiğini ayırt etmeksizin lanetliyoruz. İnsan hayatına kast edilen bu korkunç olay bizleri ve sağlık camiamızı derinden sarsmıştır. Sağlık Bakanlığınca şiddetin sağlık kurumlarında asgariye indirilmesi için son zamanlarda önemli hukuk, idari ve yapısal tedbirler hayata geçirildi. Her şeyden önce “Şifa Veren Ele Vefa” dedik ve unutulmaya yüz tutmuş değerlerimizi yeniden hatırlatarak, sağlık çalışanlarımızdan küçük bir teşekkürün esirgenmemesini istedik. Bununla birlikte şiddet dilinin ne medeniyetimiz ne de ahlaki değerlerimizi asla bağdaşmayacağına vurgu yaptık. Sevginin, merhametin ve hoşgörünün sembolü olan bir sahada böylesi kahreden olayların bir daha yaşanmamasını yürekten temenni ediyoruz. Hayatını kaybeden meslektaşımız Op. Dr. Kamil Furtun’a Cenabı-ı Haktan rahmet, kendisi de bir meslektaşımız olan değerli eşleri başta olmak üzere evladı ve tüm yakınlarına sabırlar diliyorum. Milletimizin ve Sağlık Camiamızın başı sağ olsun” dedi.

saglik_calisanlari_sifa_veren_ele_vefa_istedi-2“Sağlık ve Şiddet Kelimelerinin Yan Yana Anılıyor Olmasından Üzüntü Duymaktayız”
Ünye Devlet Hastanesi Yöneticisi Plastik Cerrahi Uzmanı Dr. Güray Yılmaz, ise; “Son günlerde manidar bir şekilde gündem oluşturan ve maalesef değerli meslektaşımız Op. Dr. Kamil Furtun’un görevi başında vahşice katledilmesiyle farklı bir boyut kazanan saldırılardan, “Sağlık ve Şiddet” kelimelerinin sıkça yan yana anılıyor olmasından evlatlarınız olarak derin bir endişe ve üzüntü duymaktayız. Bizlere güvendiniz, okuttunuz, büyüttünüz ve sağlığınızı emanet ettiniz. Bizler de bu emanete en iyi şekilde sahip çıkabilmek, sizlerin güvenini ve emeğini boşa çıkarmamak adına gece gündüz demeden çalışıyor, ter döküyoruz. Sizlere geçmiş yıllarla mukayese edilemeyecek nitelikte, gelişen tıp teknolojilerinin en iyi ürünleriyle donatılmış sağlık tesislerimizde hizmet vermekteyiz. Ülkemizi sağlık alanında çağ atlatan ve dünyada zirve yarışına taşıyan bu büyük başarı, sizlerin desteği olmadan hizmet sunumunda tek başına yeterli olamayacaktır. Şifa sunan ellerin sahipleri, her gün yastığa başını koyarken sağlığınız için aldığı kararları şöyle bir gözden geçirip, vicdanını rahatlatmadan gözlerini kapayamıyor, bundan emin olunuz. Ne var ki, üst üste yaşanan olaylar sizlerin evlatları olan sağlık çalışanlarımızın moral ve motivasyonunu neredeyse tükenme noktasına getirmiş durumdadır. Biz sizlerin sayesinde varız, sizlerin duaları ve desteğiyle ayaktayız. Mesleğimizi icra ederken kin, nefret ve şiddetin diliyle karşımıza çıkanlara en büyük dersi ancak ve ancak hep birlikte verebiliriz. Unutmayalım ki, insan hayatını hiçe sayacak kadar vahşileşen bu çirkin durumun sadece yasal düzenlemelerle sıfır noktasına getirilmesi beklenemez” diye konuştu.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.