son haberler

SANCAK BEYLİĞİ ÜNYE KİTABI ÇIKTI

Yayınlanma Tarihi: 3 Mayıs 2023 okunma

SANCAK BEYLİĞİ ÜNYE KİTABI ÇIKTI
Eğitim
0

Sancak Beyliği Ünye Projesi kapsamında, ÜMİD Başkanı Gazeteci-Yazar Şakir Gürel tarafından yazılan “Sancak Beyliği Ünye” kitabı çıktı.

Ordu’nun Ünye ilçesinin, yaklaşık 1.5 asır öncesinde il oluşunu, sonrasında ise verdiği tüm mücadelelerine rağmen bir daha il olamayışını konu alan proje etkinlikleri çerçevesinde, Ünye Medya İletişim Derneği (ÜMİD) Başkanı Gazeteci-Yazar Şakir Gürel tarafından yazılan “Sancak Beyliği Ünye” isimli kitap çıktı.

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nün katkılarıyla basılan, aynı zamanda Avrasya Medya ve İletişim Konfederasyonu (AVKON) ve Tüm İletişim ve Medya Federasyonu (TİMEF) Genel Başkanı olan ÜMİD Başkanı Şakir Gürel’in yazdığı “Sancak Beyliği Ünye” kitabı, Milattan binlerce yıl öncesine dayanan tarihi ile bulunduğu yerel havzada merkezi konumda olan Ünye’nin, son Osmanlı yüzyılında, 1864-68 yılları arasında idari olarak yaklaşık dört yıl Sancak yani Vilayet statüsünde yönetilerek idari tecrübe kazanmasına rağmen, aradan geçen 1.5 asır boyunca tekrar vilayet olamamasını ve bu süreçte yaşananları konu ediyor.

Kitap konusunda bir açıklama yapan ÜMİD Başkanı Şakir Gürel; “Ünye’miz 1864-68 yılları arasında sancak olan bir şehirdir. Tarihteki merkezi konumuna uygun olarak yaşadığı idari tecrübe ile yeniden il olma hayali, bilinçaltında bitmez bir hasret olarak bugüne kadar olagelmiş olan Ünye’nin bu durumunu konu alan ilk kitabımızı yayınladık. Kitabımıza finansman desteği veren İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’ne ve Genel Müdür Sayın Ahmet Türköz’e teşekkür ediyorum” dedi. (Haber: Mehmet Emin Danış)

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.