son haberler

Sarıkoca, Ünye Belediyesi’ne Talip!

Yayınlanma Tarihi: 24 Kasım 2023 okunma

Sarıkoca, Ünye Belediyesi’ne Talip!
Gündem
0

AK Parti’den Ünye Belediye Başkanlığına Aday Adayı olan Çaybaşı Eski Belediye Başkanı Zekeriya Sarıkoca; “Yaklaşık 400 civarında büyüklerimle, hatırı sayılır kişilerle istişare ettik ve bu istişare neticesinde müracaatımızı gerçekleştirdik” dedi.

AK Parti’den Ünye Belediye Başkan Aday Adaylığını açıklayan Çaybaşı Eski Belediye Başkanı Zekeriya Sarıkoca, AK Parti Ünye ilçe teşkilatına başvurusunu yaptı.

Zekeriya Sarıkoca’nın aday adaylık müracaatında konuşan AK Parti Ünye İlçe Başkanı Hasan Fahri Alparslan; “Seçimler demokrasinin güzel tarafları. Buradaki tören öncesinde aday adayı Zekeriye Sarıkoca bey ile diğer aday adayı arkadaşımız hep beraber oturup kardeşane ortamda güzel bir sohbet gerçekleştirdik. Herkes bir birine başarılar diledi. Güzel temennilerde bulundular. Aday adayımız Zekeriya Sarıkoca beye çıktığı yolda başarılar diliyorum. Allah hayırlı uğurlu etsin” dedi.

AK Parti Ünye Belediye Başkan Aday Adayı Zekeriya Sarıkoca ise; “14 Ağustos 2001 tarihinde başlayan bu dava kutlu bir dava. O günden bu yana Rabbim Cumhur Başkanımıza hiç seçim kaybettirmedi. O kadar güzel hizmet etti. Bizde 2003 yılında 1991 yılında ilçe olan Ünye’nin eski beldesi Çaybaşı’ndan 2003 yılında AK Parti’nin ilk Belediye Başkanı olmayı Rabbim bize nasip etti. AK Parti davası hep heyecan dolu, hizmet dolu ve o hizmet ve heyecanla ülkeye karış karış dokundu. Bizde bu davanın içinde bir nefer olarak görev aldık ve hizmet ettik. Bütün AK Parti kadroları Gençlik Kollarından, Mahalle temsilcilerinden içinde hizmet aşkı ile yanar tutuşur, çok güzel hizmetler üretir. Ürettik, üretmeye de devam ediyoruz. Biz Ünye doğumluyuz. 1992 yılında Terme İlçe Tarım Müdürlüğü’nde Ziraat Mühendisi olarak görev yaptım. Üreticilerimize faydalı olmak onlara katma değer sağlamak adına gece gündüz demeden çalışırken 1996 yılında 27 yaşında kendimi Merzifon İlçe Tarım Müdürü olarak buldum. AK Parti hükümetimiz görevi devraldığında Samsun’da İl Tarım Müdür Yardımcısı oldum. Refah Yol hükümeti döneminde Milletvekili Hasan Öz büyüğümüz bizi Ünye’ye ilçe Tarım Müdürü olarak getirmek için çok uğraştı. Ama Merzifon’a yeni geldin, nasıl olur dedi. 2000 yılında Ünye Belediye Başkanı merhum Mehmet Türk ağabeyimiz, seni Ünye’ye Belediye Başkan Yardımcı olarak istiyorum dedi. Biz Ünye’nin evladıyız diye bize bu teklifler yapıldı. Ama nasip Çaybaşı Belediye Başkanlığı’ymış. Rabbim o hizmet kervanını orada yürütmeyi nasip etti. Üst üste iki dönem Çaybaşı Belediye Başkanlığını kazandım. 10 yıl çok başarılı bir belediye başkanlığı yaptım. 70’e yakın çok güzel eserler meydana getirdik. Borçsuz belediye olarak teslim ettim.  Çaybaşı Belediye Başkanlığı’mın ardından Tarım Müdürlüğü’ne geri döndüm. İl Müdürlüğü ve Bakanlık’ta müşavir olarak görevler yaptık. Ama biz aile ve 5 kardeş olarak hep Ünye’deyiz. 1999 yılından bu yana Ünye’de esnafız. Gün geldi buralardan gittik geldik ama Ünye’yi hiç unutamadık. Ünye’den kopamadık. Ünye’nin dertlerinden uzaklaşamadık. Geldiğimiz süreçte bizi sevenler, bilenler dediler ki Zekeriya Başkan sen bu tecrüben, vizyonun, misyonunla Ünye’yi de yönetebilirsin. Bütün bu bilgi ve birikimle bu güzel ilçeye hizmete talip olunsun diye yaklaşık 400 civarında büyüklerimle, hatırı sayılır kişilerle istişare ettik ve bu istişare neticesinde müracaatımızı gerçekleştirdik” diye konuştu

HABER: Mehmet Emin Danış

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.