son haberler

Servisçiler Yol Kesti

Yayınlanma Tarihi: 5 Ekim 2017 okunma

Servisçiler Yol Kesti
Gündem
0

Ünye’de servis şoförleri 5 Ekim (bugün)’de ihalesi yapılacak olan Servis (S) plakaları için istenen fiyatların çok olduğunu belirterek kontak kapattı.

S plakalar için istenen bedelin Ordu hariç başka hiçbir ilde bu denli yüksek olmadığını belirten servis şoförleri, “araçlarını sattıktan sonra plakaları nereye takacağız” diyerek sitemde bulundular. Ünye Servis İşletmecileri Derneği başkan ve üyeleri istenen S plaka fiyatlarına Bayramca Mahallesi’nden başlayan ve Fevzi Çakmak Mahallesine kadar uzanan konvoyla tepki verdi. Şoförler Ünye’den S plakaya biçilen bedellerin 80.000 TL gibi bir rakam olduğunu ifade ederlerken İstanbul, Giresun ve birçok İlde bu fiyatların daha düşük olduğunun da bilgisini verdi.

Ünye Servis İşletmecileri Derneği Başkanı Erkan Kuru; Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Enver Yılmaz’ın dayatmaları sonucu yasal dayanağı olmayan yaptırımlarını Ünye kamuoyuna duyurmak istiyoruz. UKOME ulaşım koordinasyon merkezinin görevleri arasında toplu taşıma araçlarının sayısını, güzergahlarını , çalışma koşullarını belirlemek , ruhsat vermek ve bu hususlara yönelik yürütmelikler çıkarmaktır. Türkiye ‘ de 1998 yılında ilk Ankara olmak üzere Bursa, İzmir , Antalya ve sırasıyla diğer illerde yetki, il trafik komisyonlarında iken tahdit kararı alındı. Şuan burada 100-120 tane araç var bu yaptığımız bir protesto değil, biz sadece sesimizi duyurmak ve Devlet büyüklerimizin bizi anlamasını istiyoruz. Kesinlikle protesto değil basın açıklamamızı yapıp işimizin başına döneceğiz. Bu sadece ön  bir tepki daha sonra gerekli makamlarımızdan izinlerimizi alıp büyük bir protesto yürüyüşü yapacağız” dedi.

Öte yandan S Plaka ihalesi bugün Ordu’da gerçekleştirilecek. 40 BİN+KDV üzerinden yapılacak ihaleye katılım olmazsa ihalenin şartnamesi değiştirilerek kapsamı genişletilecek. Konu ile ilgili Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz şartnamede yapılacak değişiklikle S Plaka ihalesine Ünye dışından da girilebileceğini söylemişti.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.