son haberler

Şeyh Yunus’ta Bir İlk

Yayınlanma Tarihi: 15 Temmuz 2017 okunma

Şeyh Yunus’ta Bir İlk
Gündem
0

Ünye Şeyh Yunus Emre tepesi önemli bir merasime şahitlik yaptı. Aydan ile Merhum Kamil Halıcı’nın kızı Ahsen, Hatun ile Rahim Dağdeviren’in oğlu Turgay ile evlilik yolunda adım attı.

Bu zamana kadar çeşitli toplantı ve programlara ev sahipliği yapan Ünye Şeyh Yunus Emre Külliyesi’nde bu kez Ahsen ile Turgay’ın nişan töreni yapıldı. İlk kez bir nişan törenine ev sahipliği yapan Şeyh Yunus Emre Külliyesi Ahsen ile Turgay’ın hayatlarındaki önemli bir bölüme tanıklık etti.

Ahsen Halıcı’nın babasının da ebedi istirahatgâhının bulunduğu Şeyh Yunus Emre Külliyesi’nde ilk olarak genç çiftler ve davetliler merhum Kamil Halıcı’nın mezarı başında okunan Kur’an-ı Kerim Tilaveti’ni dinledi. Yapılan duanın ardından davetliler Şeyh Yunus Emre Camii’nin arka kısmındaki mesire alanına geçti. Burada yapılan nişan töreninde çiftin yüzüklerini kız dayısı Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar’ın koruması Rahim Kethüda ile oğlan dayısı Ordu Büyükşehir Belediyesi Ünye İtfaiyesi’nde itfaiye eri Murat Arpacıoğlu taktı.

Hayırlı olsun dilekleriyle yüzüklerin kurdelesi kesilirken genç çifte ‘bir ömür mutluluklar’ temennilerinde bulunuldu.

Davetlilere burada ikramlar yapılırken Cami İmam Hatibi Harun Karagöz çocuklara şeker dağıttı. Karagöz “ilk kez burada böyle bir etkinlik yapılıyor” derken genç çifte dünya ve ahiret saadeti diledi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.