son haberler

Şeyh Yunus’ta Muhteşem Program

Yayınlanma Tarihi: 5 Mayıs 2017 okunma

Şeyh Yunus’ta Muhteşem Program
Gündem
0

Ünye Şeyh Yunus Emre Türbesi’nde düzenlenen program mest etti.

Ünye Yunus Emre Derneği ile Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 3.sünü düzenlediği Yunus Emre programı Ünye’den başladı. Her yıl farklı tema ile hazırlanan programın bu yılki teması ise “Yunus’un Nefesi” oldu. İki günlük program Ünye Şeyh Yunus Emre Türbesi’nde düzenlenen ilahi dinletisi ve Kur’an-ı Kerim katılanları mest etti.

Sabah saatlerinden itibaren Ünye Cumhuriyet Meydanı’ndan araçlarla türbeye gelen vatandaşlar programı izleme fırsatı bulurken programa ayrıca Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Bülent Civelek, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar başta olmak üzere çok sayıda kişi katıldı.

Program ilk olarak ilahi ve ney dinletisi ile başladı. Programda daha sonra Ünye İlçe Müftüsü Vedat Başsan Kur’an-ı Kerim okudu.

“Yunus Emre’nin insanlığa verdiği hizmeti, hep birlikte anlamak ve anlatmak istiyoruz”

Ünye Yunus Emre Derneği Başkanı Yaşar Argan programda yaptığı konuşmada, “biz Ünye Yunus Emre Derneği olarak Yunus Emre’nin sevgisinin paylaşılmasını, bir sevgi toplumunun inşasını istiyoruz. Bunun için arkadaşlarımızla can siper hane gönüllülük esasına göre çalışıyoruz. Ordu Büyükşehir Belediyemizin 2015 yılında “Yunus’un Çağrısı” temasıyla başlattığımız programlarımızın bu yıl 3.sünü gerçekleştiriyoruz. Dernek olarak İçişleri bakanlığımıza “Biz ve Yaban Yunus’ta Tamam” adlı bir proje sunduk ve kabul edildi. Bu kapsamda Yunus Emre’nin mezarının bulunduğu 8 ilimizi ziyaret ederek oradaki STK’larla görüştük. Karşılıklı fikir alış verişi sonucu hepsiyle vardığımız ortak kanaat ise Yunus’un sözüyle ‘Ten fanidir can ölmez, Ölürse tenler ölür Canlar ölesi değil’ biz Yunus Emre’nin insanlığa verdiği hizmeti, insanlığa sunduğu kardeşlik duygularını hep birlikte anlamak ve anlatmak istiyoruz” dedi.

“Yunus Emre’yi bir mezara yada mezarlara sığdırmak mümkün değildir”

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ise yaptığı konuşmada “13.yüzyılda Anadolu’da Moğol istilalarıyla çöküntülerin, can ve mal kayıplarının olduğu ortamda sevgiye ve birliğe hasret gönüllere su serpen bir ses duyuluyor. İşte o ses baktığınız zaman adı Yunus olan o yüce ulvi şahsiyetin sesi. Bu coğrafya medeniyetlere ev sahipliği yapmış olan sevginin, kardeşliğin hüküm sürmüş olduğu bir coğrafya. Sevgi, kardeşlik ve hoşgörü konularında bir gönül insanı olarak seslenen Yunus Emre ile Anadolu öz değerlerini bulmuştur. ‘Ölürse tenler ölür Canlar ölesi değil’ diyen Yunus Emre’yi bir mezara yada mezarlara sığdırmak mümkün değildir. Bu duygularla Şeyh Yunus Emre’yi bir kez daha rahmet ile sevgiyle anıyorum” dedi.

“Buraya her geldiğimizde onun kokusunu hissediyoruz”

Ünye ile özdeşleşen Yunus Emre’nin Türbesi’nin bulunduğu alanın güzel bir yer olduğunu söyleyen Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Bülent Civelek “buraya her geldiğimizde onun kokusunu hissediyoruz. Onun hayat felsefesini yaşamaya çalışıyoruz. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak Yunus Emre’nin adına yakışır bir takım düzenlemeler yaptık. Birçok ilde Yunus Emre’nin Türbesi’nin bulunmasına rağmen en güzel ve bakımlı yerin Ünye’de olduğunu arkadaşlarımızdan öğreniyoruz. Buradaki çalışmalarımız bitmiş değil, biz bu çalışmaları daha da genişleteceğiz” dedi.

Konuşma krizi yaşandı

Programda protokol sıralaması ve protokol konuşmalarında kısa süreli kriz yaşanırken, Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney’in programda konuşma yapmaması dikkat çekti. Yunus Emre Sempozyumu’nun 2016 yılında 2. sinin düzenlendiği açılış programında da Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar’ın içinde bulunduğu protokol ve konuşma krizi yaşanmıştı.

Yapılan konuşmaların ardından Ordu il Müftüsü Mürsel Öztürk dua yaparken katılanlar da “amin” dedi. Katılanlar Cuma namazını Yunus Emre Camii’nde kılarken namaz çıkışında ise ikramlarda bulunuldu.

 

 

Yunus Emre programı Ünye’de Kültür Merkezi’nin olmaması nedeniyle bu akşam ve yarın Ordu Kültür Merkezi’nde devam edecek.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.