son haberler

Seyyar Pazarcılar, Seyyar Satıcıları İstemiyor!

Yayınlanma Tarihi: 12 Temmuz 2017 okunma

Seyyar Pazarcılar, Seyyar Satıcıları İstemiyor!
Gündem
0

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar kapalı pazar esnafı ile bir araya geldi. Belediye Başkan Yardımcısı Murat Ocak ile bazı birim amirlerinin de bulunduğu ziyarette kapalı pazar esnafı sorunlarını dile getirdi.

Esnaflar adına konuşan Ünye Seyyar Pazarcılar Dayanışma ve Koruma Derneği Başkanı Abdurrahman Kılıç Başkan Çamyar’a teşekkür ile başladığı konuşmasında 18 maddelik sorunlar listesini açıkladı.

Aydınlatmadan güvenlik sorununa kadar eksikleri sıralayan Kılıç’ın ardından esnaflardan bazıları ise seyyar arabalarla satış yapanları ve ilçe dışından gelerek Çarşamba günü tezgah kuranları Başkan Çamyar’a şikayet etti.

Esnaflardan bazıları “biz Samsun’dan aldığımız 4 TL’lik ürünü 5-7 liraya satıyoruz. Ancak Samsun’dan Çarşamba günleri gelen pazarcılar daha ucuza satıyor. Bu en büyük sorunumuz” diyerek vatandaşlara ucuz ürün satan pazarcıların kaldırılmasını istedi.

Başkan Çamyar’ın “Ünye’deki esnaflar başka şehirlere gidiyor mu?” sorusuna ise Fatsa ve Terme’ye gidiliyor” cevabı verilmesi üzerine Çamyar “mesaj alınmıştır” dedi.

Esnaflar sorunlarını ilettikten sonra bir açıklama yapan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar “bana iletilen 17 maddelik talep için canınızı sıkmaya gerek yoktur. Talepleri incelediğimizde örneğin aydınlatma sorunu benim önüme 4-5. kez geldi. Siz bir apartmanda merdiven aydınlatmasını kiracı mı? ev sahibi mi? öder siz burayı kiraladınız aydınlatma ücretini de belediye ödesin diyorsunuz. Böyle bir düşünce olamaz. Ancak bana biz buraya geçişte çok sıkıntı çektik. Maddi anlamda dükkanımızı oturtamadık. Bu durumu bir oturtalım. Bu bakımdan 1 yıllık elektriğini siz ödeyerek bize destek olun derseniz bunu yaparım” dedi.

İstek listesinin çoğunun ortak giderler olduğunu ifade eden Başkan Çamyar esnaflara biraraya gelerek yönetim oluşturup bu taleplerin çözüme ancak bu şekilde kavuşacağını söyledi.

Başkan Çamyar Belediye kanalı ile yapılacak çalışmaları ilgili birim amirlerine talimat vererek yapılmasını isterken esnaflar Çamyar’a teşekkür etti.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.