son haberler

Seyyar Sandık Başvurusu 17 Ocak’ta Sona Erecek!

Yayınlanma Tarihi: 6 Ocak 2024 okunma

Seyyar Sandık Başvurusu 17 Ocak’ta Sona Erecek!
Gündem
0

Yatağa bağımlı seçmenlerin seyyar sandık talepleri için son tarihin 17 Ocak 2024, Çarşamba günü olduğu bildirildi.

31 Mart 2024, Pazar günü gerçekleştirilecek Yerel Seçimlerle ilgili çalışmalar devam ediyor.

Yatağa bağımlı seçmenlerin Yerel Seçimlerde oy kullanabilmesi için oluşturulacak seyyar sandıklar için son başvuru tarihinin 17 Ocak 2024, Çarşamba günü olduğu açıklandı.

Edinilen bilgiye göre, 17 Ocak tarihine kadar yatağa bağımlı hastalarımız için seyyar sandık talebi başvuruları yapılabilecek.

Başvuru yapacak kişilerin dikkat etmesi gereken hususlar şöyle:

1. Uygulama sadece şehir ve ilçe merkezleri dâhilindeki mahalleleri kapsamaktadır. (Büyükşehir olmadan önceki köyler ve beldeler uygulama dışındadır.)

2. İlk defa seyyar sandık talebi yapacak hastalar için rapor gerekli olup bu raporlar Aile Hekimlerinden alınabilmektedir.

3. 2023 seçimlerinde seyyar sandık talep eden ve oy kullanan seçmenlerin de tekrar seyyar sandık talebinde bulunmaları gerekmektedir. Ancak bu hastalar için yeni rapor gerekli değil.

4. Seyyar Sandık Talep Formunu İlçe Seçim Kurullarından temin etmek mümkündür. Bu talep formun ekine hastanın kimlik fotokopisini ve raporun eklenerek İlçe Seçim Kurullarına iletilmek üzere Muhtarlıklara veya doğrudan İlçe Seçim Kurullarına hastanın bir yakını tarafından teslim edilmesi gerekmektedir.

HABER: Mehmet Emin Danış

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.