son haberler

Seyyar Satıcılar Kaldırılıyor, İsyan Başladı

Yayınlanma Tarihi: 4 Ocak 2016 okunma

Seyyar Satıcılar Kaldırılıyor, İsyan Başladı
Gündem
11

Ünye’de seyyar satıcılar, belediye tarafından kesilen cezalara isyan etti. Yer gösterilmediği halde ceza kesildiğini iddia eden seyyar satıcılar, belediyenin ekmekleri ile oynadığını belirttiler.

Ünye İlçesi’nde Şehir Stadı ve eski Şişeleme tesislerinin etrafında bulunan seyyar satıcılar, belediye tarafından kaldırılıyor. Yer gösterilmediği için mağdur olduklarını, 3 kez ceza kesildiğini belirten seyyar satıcılar, duruma tepki gösterip muhatap bulamamaktan yakındılar.Seyyar Satıcılar Kaldırılıyor, İsyan Başladı 2

Seslerini duyurmak için bir araya gelen ve tepkilerini dile getiren seyyar satıcılar, seçim döneminde verilen vaatlerin yerine getirilmediğini söylüyor. Kendilerine gelen cezaları ödeyemeyecek durumda olduklarını ve mağdur olduklarını söyleyen satıcılar, konu hakkında Başbakan Yardımcısı Ünyeli Numan Kurtulmuş’un haberi olmadığını ve haberdar edildiği takdirde bu sorunların olmayacağını belirttiler.

Seyyar satıcılar adına açıklama yapan Kadir Ünal; “Bizler Ünye ilçe merkezinde seyyar manav ve balık satıcılığı yapan, aile geçindiren, kalabalık nüfus geçindirmeye çalışan, bir kısmımızın lisede bir kısmımızın üniversitede çocuk okutmaya çalışan, tüm ekonomik geleceğini seyyar satıcılığa bağlayan, seyyar satıcılık yapmaktan başka elinden herhangi bir iş gelmeyen Ünye ilçesinde faaliyet gösteren seyyar satıcılarız. Ordu Büyük Şehir Belediyesi Zabıta görevlileri gelerek, Ünye ilçesinde seyyar satıcılık yapan küçük esnafı “sizlerin Ünye ilçesinde seyyar satıcılık yapmanız Büyük Şehir Belediyesi tarafından yasaklanmıştır. Buraları terk edin” diye devamlı huzursuz ve rahatsız etmektedir. Büyük marketler bizleri şikâyet etmektedirler. Çünkü marketler vatandaşa sebze meyveyi pahalı satmakta, bizler ucuz satıyoruz diye hakkımızda şikâyette bulunmaktadırlar. Bu durum da hem bizlerin mağdur olmasına neden olan bir durum hem de vatandaşı büyük marketlere soydurmanın bir başka yoludur. Bizlere seçim vaatleriyle milletvekili adayları “küçük esnaf ve seyyar satıcılar bulundukları yerlerde ticaretlerine devam edecekler” diye söz verildi. Ancak seçim bitti, bu sözlerin hiç birisi hatırlanmamakta, hatta bizleri eli sopalı zabıta ekipleri tarafından zorla çıkartılacağımız söylenmektedir. Çoluk çocuğumuz aç ve perişan halde bir mağduriyet ordusu yaratılmaktadır. Durumu Ünye Belediye Başkanı Sayın Ahmet Çamyar’a anlattık, kendisi bizimle hiç Seyyar Satıcılar Kaldırılıyor, İsyan Başladı 4ilgilenmedi. Bizlere sahip çıkacaklarını umut ediyoruz” dedi.

Yazık Günah Değil Mi?

Toptancı olan ve seyyar satıcılara mal verememekten 2 elemanı işten çıkarmak zorunda kaldığına değinen Vedat Yelen; “Ben toptancıyım, bu arkadaşlara balık dağıtıyorum. Bu arkadaşlar nereden geçinecek? Bu arkadaşlar olmadığı zaman 5 TL’lik balığı 10 TL’ye yiyecekler. Ünye’de seyyar satıcı sadece stat çevresinde var. Bu alanın kime ne zararı var? Yazık günah değil mi bu insanlara. Benim yanımda 2 arkadaş çalışıyor ve ben onları çıkaracağım. Ben balık dağıtamadıktan sonra 2 çalışanı ne yapacağım” dedi.

Parmağım Sakat, Mesleğimi Yapamıyorum

Seslerini duyurmaya çalışan seyyar satıcılardan Enver Işık ve İbrahim Aydın; “Hiçbir uyarı yapılmadan bir kereye mahsus fotoğraf çekip gidildi. 3 tane ceza var, 1.200 TL. Bir tanesini ödedim 800 TL ceza duruyor. Şu anda ödeyemiyorum bunları mağdurum. Ne yapalım 2 parmağım sakat, berberlik mi yapayım? Mesleğimi yapamıyorum. Hiçbir mesleği yapamıyorum.”Seyyar Satıcılar Kaldırılıyor, İsyan Başladı 5

Çalışamaz Raporum Var, Geçimimi Bununla Sağlıyorum

Yaşar Karayiğit; “8 seneden beri burada simitçilik yapıyorum. Özürlü raporum var, çalışamaz raporum var ama bana kalkacaksın buradan diyorlar. Fındığım yok, yerim yok, üzerime kayıtlı bir şeyim yok. Ne yapmam gerekiyor abi? Geçimim bununla. 2 oğlum bir kızım var ne yapmamı istiyorlar. Böbreğim yok, insülin iğne kullanıyorum, kolesterol tansiyon hepsi var. Nereye gitsem kalkacaksın diyorlar.”

Numan Kurtulmuş’un Haberi Olsa Böyle Olmazdı

Seyyar Satıcılar Kaldırılıyor, İsyan Başladı 3Murat Yelen; “Bu işle ilgili ilçe başkanından başka kimse yardımcı olmadı. Biz Ordu’ya gittiğimizde zabıta müdürü bize 2017 yılına kadar seyyar satıcılığın serbest olduğunu söyledi. Ordu’da gördük tüm caddelerde bir bir satıcılar var. Hem de semtin en güzel yerlerinde. Bu kanun sadece bizim için mi geçerli. Samsun’a bakın nasıl çözdüler işi. Aslında bu olaydan Numan Kurtulmuş’un haberi yok, Numan Kurtulmuş’un haberi olsa böyle olmazdı” dedi.

11 Yorum

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.