son haberler

Soğuk Havada İçinizi Isıtacak Haber

Yayınlanma Tarihi: 23 Ocak 2016 okunma

Soğuk Havada İçinizi Isıtacak Haber
Gündem
0

Ünye’de faaliyet gösteren Ertes yapı, ısınma konusunda önemli bir ürünü Ünyelilerin hizmetine sundu. Sıkıştırılmış Pelet tozuyla çalışan kazanlar sayesinde evinizi kömür ve doğalgaza oranla daha ucuz ısıtırken kirlilik, baca temizliği, havaya salınan zehirli gaz gibi sorunlar ortadan kalkacak. Üstelik evin sıcak su ihtiyacını da karşılıyor.

Soğuk Havada İçinizi Isıtacak Haber 2Kozlusan firmasının Manisa’da ürettiği ve Ünye’de ki bayiliğini Ertes yapının üstlendiği bu ürünler, tanıtımı yapılmak üzere Ünye Meydanında sergileniyor. Vatandaşlardan olumlu tepkiler alan firma, ziyarete gelenlere detaylı bilgiler sunuyor.

Zahmeti Az, Kullanışı Kolay

Konuyla ilgili bilgiler veren Ertes yapı yetkililerinden İbrahim İşçi, ürün kullanımının zahmetsiz ve doğa dostu olduğuna vurgu yaparak; “Katı yakıtlı, kat kaloriferli, sıcak hava üflemeli ürünlerimiz var. Otomatik, full otomatik ve yarı otomatik olmak üzere 3 sınıfa ayrılıyor. Pelet yakıtı, sıkıştırılmış odun talaşından imal edilen yeni nesil bir yakıt. Doğa dostu, çevreyi kirletmez, insanları rahatsız etmez, baca temizleme derdi olmaz, %1-2 kül oranına sahiptir. Zahmeti az kullanışı ise rahattır” dedi.

Kalorifer Peteklerine Bağlanabilir

Sistem hakkında da bilgiler sunan İbrahim İşçi; “Petekli sistem dediğimiz kalorifer modelleri, şömine modelleri iç ve dış mekân olmak üzere iki sınıftır. Bunlar kalorifer peteklerine bağlanarak bünyelerinde ki ısıttıkları suyu peteklere göndererek diğer odaların ısınmasını sağlar. Ayriyeten boylar dediğimiz cihaz kullanılarak da banyo ve çeşmelerden sıcak su alabilirler. Bunları uzaktan kumandayla haftalık programlamayla, kibrit ya da çakmak kullanmadan otomatik sistemle müşterinin sürekli cihazın yanına gitmesine gerek kalmadan üretilmiştir” dedi.Soğuk Havada İçinizi Isıtacak Haber 3

Doğalgaz ve kömüre Göre Daha Uygun, Daha Temiz

Son olarak doğalgaz ve kömüre oranla daha az maliyeti olduğunu belirten İbrahim İşçi; “Bu çevrede bu ürünü imal eden fabrikaların bulunması, ürünün maliyetinin düşük olmasını sağlıyor. Bu yönden doğalgaz ve kömüre göre ekonomik, bunun yanında rahat. Kış sezonunda bu yakıta ihtiyaç duyulduğu için maliyet artıyor. Sıkıştırılmış Pelet tozunun 1 tonluk maliyeti 650 TL. Yazın ise fazla ihtiyaç olmaması ve stok yapılmasından dolayı bu rakam 450 TL’ye geriliyor. Kullanıcıdan kullanıcıya değişmekle birlikte günlük ortalama 20-25 kg yakıt harcanıyor. Ortalama kışın 3-5 ton arası yakıt harcanıyor” diye konuştu.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.