son haberler

“Sözün Bittiği Noktadayız”

Yayınlanma Tarihi: 23 Temmuz 2015 okunma

“Sözün Bittiği Noktadayız”
Gündem
0

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 32 gencin ölümü ve 104 kişinin yaralandığı saldırıyı kınayan Eğitim-Sen Ünye Şubesi, Suruç’ta yaşanan vahşi saldırının katilleri bulunmasını, sadece bununla kalınmayarak böylesi bir katliama zemin hazırlayan tüm siyasi sorumluların da hesap vermesi gerektiğini belirtti.

Geçtiğimiz günlerde Kobane’ye yardım çalışmalarına katılmak için Türkiye’nin çeşitli illerinden Suruç’a giden, çoğu üniversite öğrencisi gençlerin basın açıklaması yaptığı sırada meydana gelen patlama sonucunda 32 kişi hayatını kaybetmiş, 104 kişi de yaralanmıştı. Konuya ilişkin Eğitim-Sen Ünye Temsilciliği, basın açıklaması yaparak olayı kınadı.

Sendika binasında gerçekleştirilen ve Cumhuriyet Halk Partisi Ünye Teşkilatı’nın da destek verdiği basın açıklamasını Eğitim-Sen Ünye Temsilcisi Cengiz Çayır yaptı. Çayır, “Öfkemiz büyük, ancak sözün bittiği noktadayız. 7 Haziran seçimlerinde halkların ortak barış ve birlikte yaşama iradesinin kazanımlarının ortadan kaldırma isteği olduğunu biliyoruz” dedi.

sozun_bittigi_noktadayiz (2)Çayır açıklamalarını şu şekilde sürdürdü; “Suruç’ta yaşanan katliamı lanetliyoruz. Kobane’nin yeniden inşa edilmesi çalışmalarına katılmak için Türkiye’nin çeşitli illerinden Suruç’a gelen, çoğu üniversite öğrencisi olan gençlerin basın açıklaması yaptığı sırada meydana gelen patlama sonucunda şu ana kadar 32 kişi hayatını kaybetmiş, 104 kişi yaralanmıştır. Suruç’ta meydana gelen saldırıda yaşamını yitirenlerin çoğu tıp fakültesi, hukuk fakültesi, sosyoloji ve psikoloji öğrencisi, her biri bu ülkenin geleceğinde söz sahibi olabilecek kadar iyi yetişmiş değerlerdir. Bu saldırı ile 7 Haziran seçimlerinde halkların ortak barış ve birlikte yaşama İradesinin kazanımlarının ortadan kaldırma isteği olduğunu biliyoruz. Dün Reyhanlı katliamını planlayanlar ve gerçekleştirenler, Diyarbakır’da HDP mitingini kana bulayanlar, Adana ve Mersin de HDP binalarını bombalayanlar bu katliamın sorumlularıdırlar. ABD Emperyalizminin Ortadoğu’daki (BOP) projesi adı altında işbirlikçisi AKP politikaları sonucunda yaşanan bir katliamdır. Suruç’taki insanlık dışı, vahşi, barbarca gerçekleştirilen katliamda hayatını kaybedenleri bir kez daha saygıyla anıyor, onları bugün sonsuzluğa uğurluyoruz. Suruç’ta yaşanan vahşi saldırının katilleri bulunmalı, sadece bununla kalınmayarak böylesi bir katliama zemin hazırlayan tüm siyasi sorumlular hesap vermelidir. Türkiye’nin barış sürecini ve halkların kardeşliğini hedef alan bu katliamın sorumlularının bir an önce açığa çıkarılmasını istiyoruz” dedi.

CHP Ünye İlçe Teşkilatının da destek verdiği basın açıklamasında Cengiz Çayır; “Adıyaman’da da yaşanan çatışma sonucunda bir askerimizde yaşamını yitirdi. Her ne olursa olsun insanlarımızın ölmesini istemiyoruz. Katillerde, bu ortamı hazırlayanlarda belli. Aylardır her açıklamamızda AKP’nin izlediği mezhepçi ve milliyetçi Ortadoğu politikasının ülkemizi patlamaya hazır bir mayın tarlasına dönüştürdüğünü ifade ediyoruz. Maalesef, gerçekleşen tam da budur! Katiller sürüsü sivil ve masum demeden onlarca insanın ölümünü hedefleyecek eylemler gerçekleştirmektedir. 5 Haziran’da Diyarbakır’da da aynı plan uygulanmak istendi. Orada insanlarımızın soğukkanlılığı ve tedbiriyle katliam 5 insanımızın yaşamını yitirmesi ve onlarca yaralı ile sonuçlandı. Katiller ve bu zemini hazırlayan politikaları uygulayanların tarih önünde hesap vermekten kurtulamayacağına inanıyoruz. En ufak insani değerden nasibini almamış katiller sürüsünün gerçekleştirdiği saldırıyı nefretle kınıyor, yaşamlarını yitirenlere başsağlığı, yakınlarına sabır ve metanet, yaralılara acil şifalar diliyoruz” diye konuştu.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.