son haberler

Sporcu Müdürden Spora Tam Destek

Yayınlanma Tarihi: 4 Mayıs 2017 okunma

Sporcu Müdürden Spora Tam Destek
Gündem
0

Ünye Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Aydın Kuyumcu ile Ünye Reis Spor Kulübü Başkanı Cavit Arslan, Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevine başlayan Tamer Uysal’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü antrenörlerinin de bulunduğu ziyarette Ünye’de spor konuşuldu.

Reis Spor Kulübü Başkanı Cavit ARSLAN, Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürü Tamer Uysal’a yeni görevinde başarılar dileyerek “bizler kulüp olarak ilçemizde 30 yılı aşkın taekwondo başta olmak üzere çeşitli spor dallarında hizmet veriyoruz. Artık bu spor okullarımızda da var. Bundan 6 yıl önce Ünye Lisemizi takım halinde Ordu’da il birincisi yaptık. Geçen yıl kendi kızım liseler arasında Türkiye 2.’si oldu. Bunun yanı sıra her yıl çeşitli illerde yapılan yarışmalarda derecelerle dönüyoruz. Spor ile eğitim iç içe olmalı. Bundan sonra da bu anlayışla çalışmayı diliyorum” dedi.

Ünye Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Aydın Kuyumcu ise Uysal’a yeni görevinde başarılar dilerken, “ biz milli eğitim müdürlüğüyle iç içeyiz. Biz olmazsak Milli Eğitim eksik kalır, Milli Eğitim olmazsa biz eksik kalırız. Geçmişte tesisleşme anlamında bir takım sıkıntılar yaşadık ancak bu güne baktığımızda bu sorunların kalktığını görüyoruz. Önümüzdeki eğitim öğretim yılından başlayarak birlikte iki kurum sportif anlamda birlikte çalışacağımıza inanıyorum. Yapacağımız çalışmaların verimli geçmesini diliyorum” dedi.

Gerçekleşen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek sözlerine başlayan Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürü Tamer Uysal kendisinin de sporun içerisinden geldiğini belirterek, “bu kurumların hepsi birer hizmet makamı. Kimsenin babasının malı değil. Biz Ünye’ye, ilçemize hizmet için göreve geldik. Devletimizin, hükümetimizin ilçemize yaptığı yatırımları el birliğiyle ilçemizin geleceği olan gençlerimize tahsis edeceğiz. Hiçbir tesis kırılıp-dökülür gerekçesiyle kapısına kilit vurulmayacak. Gençlerimiz öğrencilerimiz bu tesislerden faydalanacak. Bu hizmetleri ilçemize kazandıran Sayın büyüklerimiz onlardan Allah razı olsun gereken zamanda çeşitli bakım onarıma da katkı sunacaklarına inanıyorum. Spor salonlarını gençlerimize açmazsak gençlerimiz sokaklarda kalır. Sokağın halinin de ne olduğunu biz görüyoruz. Spor aynı zamanda gençlerimizi uyuşturucudan ve sokaktaki kötü alışkanlıklardan koruma yöntemidir” dedi.

Spor Yapan Çocuk Başarısız Olmaz

Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürü Tamer Uysal ayrıca velilere ve öğretmenlere önemli bir uyarıda da bulundu. Bazı öğrenci velilerinin çocuğunun sınavlarda daha başarılı olması için spor yapmasına izin vermediğine dikkat çeken Uysal, “ben öğrencilik yıllarımda spor ile uğraştım. Ünye İdmanyurdu’nda 8 yıl top oynadım. Bu dönemde de sınavlara hazırlanıyordum ve İlahiyatı kazandım. Spor yapan çocuk daha zeki olur. Çocukların yer yaşında hayatlarında mutlaka spora yer verilmeli. Bizde bunun için eğitim camiası olarak ne yapılması gerekiyorsa elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Çocuklara okul, ev, ders üçgeninden çıkararak daha doğrusu robotlaşmadan çıkararak aktivite yaptırmalıyız” dedi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.