son haberler

Sünnet Töreninde Çocuklardan Kuran Ziyafeti

Yayınlanma Tarihi: 9 Haziran 2016 okunma

Sünnet Töreninde Çocuklardan Kuran Ziyafeti
Gündem
0

Cahide ile Turgut Dağdeviren çiftinin büyük oğlu Yahya Efe haftasonu yapılan tören ile erkekliğe adım attı. Alyans Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen sünnet törenine Yahya ve ailesi Tosbağa diye bilinen eski model vosvosla gelerek nostalji yaptı.

Sünnet Töreninde Çocuklardan Kuran Ziyafeti 2Yahya Efe’nin sünnet töreni bilinenin dışında gerçekleştirildi. Mevlit programı için ayrılan bölüme bu kez hocalar değil, Efe ve arkadaşları geçti. İhya Çocuk Kreşi’ne giden Yahya Efe, Hocası Hasan Günkızıl ve arkadaşlarıyla hazırladığı programı sundu. Davetlilerin meraklı bakışları eşliğinde ilk mikrofonu sünnet töreni sahibi Yahya Efe alarak Kuranı Kerim okudu.

Yaklaşık bir saat süren programda çocukların hocası Hasan Günkızıl ise çocuk ve aile üzerine bir sohbet yaptı. Günkızıl konuşmasında çocukların anne ve Sünnet Töreninde Çocuklardan Kuran Ziyafeti 3babaları üzerinde üç hakkının bulunduğunu ifade ederek, “birincisi doğduğunda isim vermek, ikincisi çocuklarına din eğitimi vermek yada eğitim verilmesini sağlamak, üçüncüsü ise hayrılı bir kısmet ile evlendirmektir” diyerek salonda Kuran’ı Kerim okuyan çocukların ailelerinin hem iyi bir isim vererek hemde din eğitimini almalarını sağlayarak çocukları üzerindeki iki vazifesini yerine getirdiklerini, buna da salondakilerin şahit olduğunu söyledi.

Ikramların da yapıldığı programın sonuda Cahide ve Turgut Dağdeviren çifti hem çocuklarına din eğitimi veren Hasan Günkızıl Hoca’ya hemde bu mutlu günlerinde kendilerini yalnız bırakmayan davetlilere teşekkür etti.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.