son haberler

‘Tabakhane’de Tarihi Adım

Yayınlanma Tarihi: 1 Ağustos 2015 okunma

‘Tabakhane’de Tarihi Adım
Gündem
0

Ünye’nin kangren olmuş sorunlarından biri olan Tabakhane Deresi’nin ıslahı başladı. Son 30 yılda sürekli siyasi malzeme haline gelen Tabakhane’nin 12 Trilyon’luk ihalesi tamamlandı. Müteahhit firmaya yer teslimi yapılarak çalışmalar başlarken, deredeki ıslah ve düzenleme çalışması 500 günde tamamlanacak.

Ünye’de son 30 yılda görev alan siyasilerin seçim sloganı haline getirdiği Tabakhane Deresi’nin ıslahı sonunda başladı. Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar’ın da seçim vaatleri arasında yer alan ıslah çalışması için Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü’nün açtığı ihale sonuçlandı. 12 Milyon TL’ye mal olacak ıslah ve çevre düzenlemesine ilişkin Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, AK Parti Ünye İlçe Başkanı Arif Ergün, DSİ Ordu İl Müdürü Coşkun Alp ile ihaleyi alan Topçu Mühendislik yetkilisi ıslah ve çevre düzenlemesinin yapılacağı derede inceleme yaparak, yer teslimi gerçekleşti.

Toplam uzunluğu 2 bin 700 metre olarak planlanan dere ıslahı ve çevre düzenlemesi, deniz yönünden başlayarak ilk 700 metrelik bölümde zemin betonlamasının yanı sıra duvarlar dekoratif fındık ve balık figürleri ile işlenecek. Zemindeki mevcut birikintiler tasfiye edildikten sonra tamamen betonlanarak sürekli dere yatağının dolmasının önüne geçilecek.

tabakhanede_tarihi_adım  (2)Kaymak Gibi Olacak
Çevre düzenlemesi kaldırım ve ışıklandırma ile Ünye’nin yeni bir kordona kavuşacağını ifade eden Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “Tabakhane, uzun yıllardır gündemde tutulan, yapıldı, yapılıyor diye konuşulan, içine en ufak bir dozer girdiğinde temizlik başladı diye birçok kez siyaset malzemesi yapılan bir yer. O yüzden biz göreve gelir gelmez bakanımızla beraber buraya gerçekleştirdiğimiz ziyaret esnasında bakanımız, “Bu derenin içi belediye başkanımızın istediği şekilde kaymak gibi olacak” demişti. Gerekli çalışma o zamandan bu zamana yapıldı. 29 Mayıs tarihinde 12 milyon lira üzerinden ihaleye çıkıldı. Firma 15 gün içersinde tabakhane deresini denizden başlayarak zemin ve yan taraflarla ilgi dekoratif çalışmaları da içeren projeye başlayacaklar. Projenin toplam yapım süresi 500 gündür. Ancak biz kendilerinden ödenek imkânları çerçevesinde bu süreyi daha da aşağıya doğru çekmesi ve çalışmaları hızlı bir şekilde tamamlamasıyla ilgili bir arzumuz var” dedi.

Ünye’nin Yeni Bir Kordonu Olacak
Tabakhane deresi kenarında Karayollarının başlattığı yol çalışmasının da hızlı bir şekilde devam ettiğini ifade eden Başkan Çamyar, “Aynı şekilde DSİ’de derenin ıslahı ile ilgili buraya girdiğinde sadece 700 metrelik bölümde farklı bir uygulama Sanayi’ye kadar olan bölümde farklı bir uygulama yapıldığında ortaya çok güzel bir eser çıkacak. İnsanlar burada denizin kenarından yukarıya doğru kordon edasında bir yürüyüş yapabilecek. 2017 yılı içersinde bu çalışmaları bitirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Minibüs Garajı İhalesi Eylül’de
Tabakhane deresi doğu yakasından yol çalışması devam ederken, batı yakasında da aynı ölçekte yolun yapılabilmesi için 5 milyon liralık bir kamulaştırma gerektiğini hatırlatan Başkan Çamyar, “Bu güzergâhta yapılacak minibüs garajımızın ihalesine de Eylül ayında çıkacağız. Bu yaklaşık 15 milyonluk bir proje olacak. Şehrin bütün minibüslerini bu hatta çekmiş olacağız ki bu yapmış olduğumuz yol da o zaman daha da anlam kazanacak. Dolayısıyla güzel ve yaşanabilir bir Ünye için çalışmalara devam ediyoruz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.