son haberler

Taşınıyor, Ekim’de Faaliyete Geçecek

Yayınlanma Tarihi: 14 Eylül 2015 okunma

Taşınıyor, Ekim’de Faaliyete Geçecek
Gündem
0

Ünye’de, TOKİ tarafından eski SGK Hastanesi yerine yapılan 300 yataklı yeni Ünye Devlet Hastanesi’ne taşınma işlemleri başlatıldı. Öncelikle idari bölümlerin taşındığı yeni hastanenin, ameliyathaneler ve yoğun bakımın düzenlenmesi ile birlikte Eylül ayı sonunda faaliyete geçmesi planlanıyor.

2010 yılında inşaatına başlanan 300 yataklı Yeni Devlet Hastanesi tamamlandı. Karadeniz’in en modern devlet hastanelerinden biri olma özelliğini taşıyan, acil ve yoğun bakım dahil edildiğinde toplam yatak sayısı 500’ü bulan Yeni Ünye Devlet Hastanesi için artık gün sayılıyor. Daha önce Eylül ayı başında açılması planlanan ancak taşınma işlemleri tamamlanamadığı için Eylül ayı sonuna ertelenen yeni hastane ay sonunda hizmet vermeye başlayacak.

tasiniyor_ekimde faaliyete_gececek (2)Son günlerde yoğun bir şekilde taşınma işlemlerinin sürdüğü hastanede, sağlık hizmetlerinin aksamaması için öncelikle idari bölümler taşınıyor. Taşınma işlemleri nedeniyle mevcut hastanede ki yeni yatakların, yeni hastaneye götürülmesi nedeniyle hastanedeki yatak sayısı da düştü.

Hızlı bir şekilde sağlık hizmetlerinin da aksamamasına özen gösterilerek taşınma işlemleri aşama aşama devam ediyor. Bir yandan idari bölümler taşınırken, diğer yandan hastanenin ameliyathaneleri ve yoğun bakım üniteleri de hazırlanıyor. Taşınma işlemi ile birlikte ay sonunda gerek yoğun bakım gerekse de ameliyathanelerin hizmet verir konumda olması için yoğun çaba sarf ediliyor.

Bölgeye Hizmet Verecek
Bölge tipi olarak adlandırılan yeni Ünye Devlet Hastanesi 37 bin m2 net arsa üstüne 10 bin m2 temel üzerine oturuyor. Toplam kapalı alanı 58 bin m2, otoparklarla birlikte 62 bin m2 kapalı alana sahip. Hastanede 43 yatak yoğun bakım 2. ve 3. basamak için, 2’si kalp damar cerrahisi, ortopedi ve beyin cerrahisi özellikli 14 ameliyathane, 1 doğum salonu olmak üzere geriye kalan 12 normal standart ameliyathane salonu olarak hizmet verecek. İki Anjiyo, bir tane DSA odası mevcut, 22 yataklı diyaliz salonu, yaklaşık 3 bin m2 acil alanıyla hizmet verecek. Hastanede ayrıca 500 araçlık otopark bulunuyor.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.