son haberler

Telcioğlu; “Yalan, Dolan ve Samimiyetsizliğin Olduğu Yerde Olmam”

Yayınlanma Tarihi: 12 Temmuz 2016 okunma

Telcioğlu; “Yalan, Dolan ve Samimiyetsizliğin Olduğu Yerde Olmam”
Gündem
0

Ünye Belediyesi Temmuz ayı Meclis toplantısı gergin ortamda tamamlandı. Uzun bir aradan sonra meclis toplantısına katılan Ecz. Mustafa Telcioğlu, hakkında çıkan haber ve iftiralara cevap vermek için meclis toplantısına katıldığını belirterek, “Ben, yalan, dolan ve samimiyetsizliğin olduğu yerde olmam” dedi.

Telcioğlu; “Yalan, Dolan ve Samimiyetsizliğin Olduğu Yerde Olmam” 3Geçtiğimiz ay Milliyetçi Hareket Partisi Meclis Üyesi Murat Çıraklı’nın sorusu üzerine gündeme gelen Mustafa Telcioğlu’nun devamsızlık konusu hakkında, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar açıklamalarda bulunmuştu.

Temmuz ayı Meclis toplantısına katılan ve gündemin 6. Maddesinde yer alan “Mazeretsiz devamsızlığı bulunan meclis üyesinin devamsızlığına ilişkin hususların görüşülerek karara bağlanması talebi” öncesi söz alan Mustafa Telcioğlu, hakkında basında çıkan iftiralara cevap vermek istediğini söyleyerek açıklamalarda bulundu.

Karşılıklı açıklamaların yer aldığı diyalog şu şekilde gelişti;

Mustafa Telcioğlu Mustafa Telcioğlu entrikanın, adam satmanın, yalan dolanın olduğu yere gelmez arkadaşlar, samimiyetsizliğin olduğu yere gelmez. Mustafa Telcioğlu şimdiye kadar siyaseten ülkesine, memleketine, milletine hizmet etmeye çalışmış bir insandır. Kamuoyunun takdiri bu konuda mevcuttur.

Ahmet Çamyar – Mustafa Bey özel açıklama yapacaksanız burası yeri değil. Dışarda basın toplantısı düzenler ve açıklamanızı yaparsınız.

Mustafa Telcioğlu Bu özel bir açıklama değil. Sizin geçen ayki açıklamalarınızın tam olarak cevabı.

Telcioğlu; “Yalan, Dolan ve Samimiyetsizliğin Olduğu Yerde Olmam” 4Ahmet Çamyar – Cevabı için basın toplantısı düzenlersin.

Mustafa Telcioğlu – O zaman basın toplantısı yapsaydınız, sizde mecliste yapmasaydınız. Mecliste yapılan bir sorunun cevabını yine aynı şekilde mecliste cevaplıyorum.

Ahmet Çamyar – Bundan sonra Meclise gelip gelmeme konusunda ki takdir size aittir. İstifa edip etmemekle alakalı takdir size aittir. Benim şahsi görüşümü biraz önce ifade ettim. Oylamaya geçelim. Açıklama yapacaksan çıkarsın dışarı basını çağırırsın açıklamanı yaparsın.

Mustafa Telcioğlu – Ben basın açıklaması yapmayacağım. Ben mecliste yapılan iftiraların cevabını vermeye geldim buraya.

Ahmet Çamyar – Cevabını dışarda verirsin Mustafa! Burası Belediye Meclis Toplantısı, burayı ben idare ediyorum. Benim olduğum yerde benimle ilgili partimle ilgili kimse açıklama yapamaz.

Mustafa Telcioğlu Siz benim olmadığım yerde mecliste her türlü ithamda bulunacaksınız. O zaman meclise soralım. Bu meclis derse ki Mustafa Telcioğlu konuşmasın, ben arkamı döner giderim. Buyurun soralım meclise.

Murat Çıraklı – Biz dedik ki, seçilmiş arkadaşlar bir araya geldik, eğer arada kırgınlık dargınlık varsa karar alınır hep beraber alınır. Varsa bir kırgınlık ortaya çıksın diyerek geçen mecliste söz aldım. Siz yüz yüze bakan insanlarsınız. Bu gidişatın sonunu ben pek iyi görmüyorum, o manada söylüyorum. Az sakinleşelim. Buyurun devam edin.

Mustafa Telcioğlu – Biz şöyle bir siyasi etikten geldik. Nefsimizi ayaklar altına alırız ama bu davaya bu memlekete bu millete zerre kadar zarar verecek bir hareketin içerisine girmeyiz. Arkadaşlar bu süreç olalı 6-7 ay olmuş. Biz her türlü sıkıntıyı çektik, buna rağmen susmayı tercih ettik. Ama 6-7 ay üzerinden ne geçti de geçen ay o küller şöyle bir üflendi. Bakıyorsunuz ki arkası önü gelmiyor. Ne dedikodunun, ne yalanın, nede iftiranın. Biz sustukça bunlar bakıyoruz devam ediyor. O zaman nerde yapıldıysa açıklama karşılığı orada verilir. Basında yapılsaydı karşılık basında verilirdi. Ben bugün bunun için buradayım.Telcioğlu; “Yalan, Dolan ve Samimiyetsizliğin Olduğu Yerde Olmam” 5

Ahmet Çamyar – Mustafa Bey burası Belediye Meclis Toplantısı. Sen neden gelmiyorsun Belediye Meclis Toplantılarına.

Emine Sabire Dönmez – Şahsınızla ilgili bir hakaret olmuş olsaydı kimse burada buna izin vermezdi.

Mustafa Telcioğlu – peki Mustafa Telcioğlu’nun kendi çıkarları için Belediyeyi kullanma terimi kullanılmadı mı burada. Lütfen açıklamalar burada! Basın açıklamaları burada, yanımda getirdim.

Murat Ocak – Toplantıya neden gelmedin.

Mustafa Telcioğlu – Açıkladım ya az önce.

Murat Ocak – Genel bir şey söyledin Mustafa.

Mustafa Telcioğlu – Ha özeli istiyorsanız özelide söyleyeyim. Ha onu da mı kamuoyu önünde anlatayım.

Ahmet Çamyar – Toplantılara neden gelmiyorsun onun cevabını ver sadece.

Mustafa Telcioğlu – Verdim ya az önce.

Murat Çıraklı – Yok o cevap değil. Geçen ki açıklamadan sonra sen cevaplıyorsun. 6 ay süreyle neden gelmedin onu cevapla.

Mustafa Telcioğlu – Tamam işte anlatıyorum. Şimdi diyorlar ki ruhsat tamamen kanunlara aykırı. Buyurun siz teknik adamlarsınız. Karayolları yönetmeliğinin hangi kanununda yazıyormuş. Arkadaşlar bir sorun yav. Hangi kanunda yazıyormuş lütfen.

Ahmet Çamyar – Mustafa Bey İdare mahkemesinden al o zaman niye almıyorsun. Git alsana İdare mahkemesinden.

Mustafa Telcioğlu – İdare mahkemesine gitmek gibi bir pozisyon olursa onu da alacağız.

Telcioğlu; “Yalan, Dolan ve Samimiyetsizliğin Olduğu Yerde Olmam” 2Ahmet Çamyar – Al o zaman ben haksızsam oradan.

Mustafa Telcioğlu – Belediye bizi İdare mahkemesine gidecek pozisyon bırakmıyor ki.

Ahmet Çamyar – Ben kişiye göre yönetmiyorum diyorum kanuna göre yürütüyorum.

Mustafa Telcioğlu – Ona göre ayarlıyor eksik evrak veriyor

Ahmet Çamyar – Eksik evraksa git İdare Mahkemesinden al o zaman diyorum niye anlamıyorsun.

Mustafa Telcioğlu – Eksik evrak İdare Mahkemesinin davasına girmiyor.

Yaşanan bu diyalogun ardından Belediye Meclis Üyesi Mustafa Telcioğlu’nun göreve devam etmesi yönünde oy birliği ile karar alındı. Oylamanın yapıldığı esnada ise Mustafa Telcioğlu meclis salonunu terk etti.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.