son haberler

Tıp Bayramında karikatür Sergisi Açtı

Yayınlanma Tarihi: 14 Mart 2017 okunma

Tıp Bayramında karikatür Sergisi Açtı
Gündem
0

Tıp Bayramı nedeniyle Ünye Devlet hastanesinde karikatür sergisi düzenlendi. 3 yıl boyunca emek ettiği karikatürleri Ünye Devlet Hastanesinde sergileyen Biyokimya Uzmanı Ali Coşkun, karikatürlerle beraber tarihi bilgileri unutturmamak istediğini söyledi.

Sergiye Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Hastane Başhakemi Dr. Güray Yılmaz ve hastane çalışanları katıldı.

Serginin gezilmesinin ardından bilgiler veren Biyokimya Uzman Ali Çoşkun; “sergi benim yaklaşık üç yıllık karikatür çalışmalarımı içeriyor. Özellikle Tıp tarihi ve genel tarih konusunda karikatür çalışmalarımın genel bir tasarımı. Karikatür insanların aklında, zihninde kolay kaldığı için karikatürle tarihi kişilere unutturmamayı özellikle kendi tarihimizi, övünecek tarihimizi unutturmamayı ve kalıcı olmayı hedefledim. Hastanede açma nedenimiz, yaşamımızın %90’ı hastanede geçiyor. Bu nedenle özellikle Tıp Bayramında açmayı uygun buldum ve gelecek zamanlarda bu sergiyi kitap halinde getirmek istiyorum. 100’ün üzerinde eserimin bulunduğu sergi iki hafta sürecek, daha sonra başka bir yerde de açabiliriz” dedi.

Program tıp bayramı nedeniyle pasta kesilmesiyle devam ederken Ünye Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Güray Yılmaz, hastane çalışanlarının tıp bayramını kutladı. Yılmaz konuşmasında; “Yılın her günü, günün her saati insan sağlığına hizmet eden, özveriyle çalışan, yurdumuzun her köşesinde insan sağlığına fedakârca hizmet eden sağlık camiasının “14 Mart Tıp Bayramlarını” kutluyor, son derecede zor ve kutsal bu mesleğe emek veren tüm sağlık çalışanlarına başarılar diliyorum” dedi.

Kaymakam Ümit Hüseyin Güney ise açıklamasında: “Tıp çalışanları ailemiz gibi, insan haşlandığı zaman insan en yakınından görmek istediği merhameti, şefkati, alakayı sizlerden görüyoruz. Sizler hastalarımızın en yakınısınız ve bizler böyle bir günde görevi ifa eden arkadaşlarımızla beraber bulunmaktan, fedakâr, cefakâr, en hassas, en acil süreçlerde görevini yerine getiren bütün arkadaşlarımızın tıp bayramı kutluyorum” dedi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.