son haberler

TKHK’nun 7. Bölgesel Basın ve İletişim Birimleri Çalıştayı Ordu’da Yapıldı‏

Yayınlanma Tarihi: 11 Aralık 2015 okunma

TKHK’nun 7. Bölgesel Basın ve İletişim Birimleri Çalıştayı Ordu’da Yapıldı‏
Gündem
0

Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu  Hastaneleri   Kurumu İletişim Daire Başkanlığı 7. Bölgesel Basın ve İletişim Birimleri Çalıştayı kapsamında Ordu Kamu  Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından kahvaltı programı düzenlendi.

Boztepe‘de düzenlenen kahvaltı programına, Vali Vekili Ahmet Akın Varıcıer, TKHK 1. Hukuk Müşaviri Av.Erol Demirci, TKHK İletişim Daire Başkanı Ali Özhan, Ordu Kamu  Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Murat Küçükoğlu, kamu hastanelerinin yöneticileri ile Çatıştaya katılan Ordu, Karaman, Kastamonu, Samsun, Sinop, Kastamonu, Amasya, Tokat, Rize, Giresun, Gümüşhane, Trabzon, Bayburt ve Erzincan illerinin Kamu Hastaneleri Birliği’nin basın görevlileri katıldı.

çalıştayKahvaltı programında bir konuşma yapan Vali Vekili Ahmet Akın Varıcıer, “Sağlık hizmeti önemli ve riskli bir hizmettir. Kamu yararı açısından en önemli hizmetlerden biridir. Bununla beraber getireceği sorunları da kabullenmek gerekiyor. Her hastanenin, her sağlık biriminin bir sorun yumağı olabilir. Bunu sağlık tesisinin kendi imkanları içerisinde değerlendirmemiz gerekebilir. Üst düzey sağlık hizmeti sunamayan, istenilen kapasitede olamayan bir sağlık tesisinden zirvede bir sağlık hizmeti beklemek çok mantıklı olmasa gerek” diye konuştu.

“Vatandaşlarımızın sağlık hizmeti aldığı yerde ne gibi bir imkan var? Orada çalışanların gayretleri ne düzeyde? Bunların bilinmesi gerekiyor” diyen Vali Vekili Varıcıer, yapılan çalıştayın önemin değinerek, ”Bu çalışma son derece faydalı olmuş. Özellikle basın iletişim biriminin kurulması, vatandaşlarımızın da en temel gereksinimi olan sağlık hizmetini nasıl alacaklarını, hangi imkanlarla karşı karşıya olduklarını, meydana gelebilecek olaylarda gerçek boyutunun ne olduğunu öğrenme noktasında ciddi bir kamu hizmeti gördüğünü düşünüyorum. Basın da bir kamu hizmeti birimidir. Dolayısıyla her iki kamu hizmeti biriminin ortak noktada birleşmesini sağlayan iyi bir çalışma ve  iyi bir organizasyon olduğunu düşünüyorum. Bizim kamu yönetimi olarak vatandaşın sağlıklı bilgi alması için uygun ortamlar sağlamamız, basın mensuplarının da alacakları bilgiyi sağlıklı doğrudan kamu yararına dönük işlev görmek üzere kullanması gerekiyor” şeklinde konuştu.

Ordu Kamu  Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Murat Küçükoğlu ise yaptığı konuşmada, “Sayın Valimizin himayesinde gerçekleştirilen bu program sayesinde dün itibariyle başlayan çalıştayımız bugün sonlandırılmış olacak.  Bizim amacımız basına yapmış olduğumuz çalışmalardan dolayı en iyi, en doğru, en hızlı bilgiyi zamanında ulaştırmak. Bununla alakalı sizlerle zaman zaman temasımız oluyor. Biraz daha profesyonel yapmamız açısından Bakanlık tarafından destekli bir şekilde katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Bu organizasyona ev sahipliği yaptığımızdan dolayı çok mutluyuz” dedi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.