son haberler

TRT Radyo Ünye’den Geçti

Yayınlanma Tarihi: 4 Mayıs 2017 okunma

TRT Radyo Ünye’den Geçti
Gündem
0

www.unyetv.net / ÖZELHABER

TRT Radyoları 90.Yılını, kesintisiz 90 saatlik otobüs yayınıyla kutluyor. 6 Mayıs 1927’de yayın hayatına başlayan TRT Radyoları, 90.yaşını stüdyoya dönüştürülmüş bir otobüsten yaptığı 90 saat süren bir radyo programıyla rekora taşıyacak. TRT FM kanalından canlı olarak yayınlanan “90. Yılda 90 Saat” isimli program, tam 90 saat boyunca, gece gündüz devam ederek ve seyahat halinde olan canlı yayın otobüsünden gerçekleştirildi.

Başkentte, Ankara Radyosu’nun önünden başlayan yolculuğun en önemli vurgusu ise sadece spiker ve sunuculardan oluşan bir yayın değil; tüm yapım yayın elemanları, teknik elemanlar, radyo müdürleri ve idari kadroları ile yol boyunca aynı otobüsü paylaşan tüm personelin ve dinleyicilerin seslerinin de bu yayında yer alması. Seslerden oluşan koskoca bir dünyayı bir yayın otobüsüne sığdıran TRT Radyoları dünyada daha önce gerçekleştirilmemiş bir projeye daha imza atmış oldu.

29 Nisan 2017 tarihinde başlayan yayın il il dolaşırken, yayın otobüsü 2 Mayıs 2017 Salı günü Ünye’den geçti. Ünye’de kısa bir mola veren otobüsü Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar Ünyelilerle birlikte karşıladı.

Ünye Cumhuriyet Meydanı’nda duran otobüsün önünden Radyo spikerleri Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ile kısa bir söyleşi gerçekleştirdi.  Ünye gibi özel bir şehirde belediye başkanlığı yapmanın ayrı bir gurur olduğunu söyleyen Başkan Çamyar, TRT ekibinin hem 90. Yılını kutladı, hem de yaptıkları yayında başarılar diledi.

7 Kentte Ekip Değişimi

90 saatlik kesintisiz canlı yayın otobüsü, yolculuğuna Ankara radyosundan başlayarak, Antalya, Çukurova, Diyarbakır, Erzurum, Trabzon, İstanbul radyolarına uğrayarak bu noktalarda bulunan bölge radyolarından ekip değişimleri yapacak ve yollarda halkla buluştu. 90 saatin sonunda, 3 Mayıs günü İzmir’de açılışı yapılan 2017 radyo günleri etkinlik alanına ulaşarak, dev bir 90. yıl kutlaması gerçekleştirildi.

29 Nisan – 3 Mayıs tarihleri arasındaki dev 90.yıl yolculuğunda, yaklaşık 4000 kilometrelik bir yol kat edildi. Üstelik bu anlamlı yolculukta bir ilke daha da imza atıldı. 90 yıllık dev miras ve çıktığı bu büyük yolculuk 90 saatlik bir kayıtla filme dönüştürülecek.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.