son haberler

TUBİTAK PROJE ÖDÜLLERİ DAĞITILDI

Yayınlanma Tarihi: 9 Haziran 2023 okunma

TUBİTAK PROJE ÖDÜLLERİ DAĞITILDI
Eğitim
0

TUBİTAK tarafından Lise ve Ortaokul Öğrencileri arasında düzenlenen Araştırma Projeleri Ödül töreninde konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’yi kendi teknolojisini geliştiren, ihraç eden bir ülke haline getirmek için çalıştıklarını belirterek; “Gençlerimizi, her zaman güçlü Türkiye Yüzyılı’nın gerçek sahipleri olarak görüyor ve tüm imkanlarımızla destekliyoruz, desteklemeye de devam edeceğiz” dedi.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından geleneksel olarak düzenlenen Araştırma Projeleri Ödül töreni Ankara’da gerçekleştirildi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve çok sayıda davetlinin katıldığı ödül töreninde 12 alanda lise, 10 alanda ortaokul öğrencilerinin ödülleri verildi.

Cumhuriyetimizin 100, TUBİTAK’ın ise 60’ıncı yılı vesilesiyle daha büyük bir özveriyle gerçekleştirilen yarışma konusunda bilgi veren TUBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, yarışmada lise grubunda 53 şehrin temsil edildiğine dikkati çekerek; “Lise grubundan 436 öğrenci temsil ediliyor, bunların 237’si kız, 199’u erkek. Ortaokul grubunda ise 356 öğrencimiz var, bunların 218’i kız, 138’i erkek. Dolayısıyla bu rakamlar kızlarımızın dünyaya verdiği mesaj anlamında çok kıymetli. Geleceğin bilim-teknoloji tabanıyla çözüm oluşturacak kızlarımız. Ben bütün öğrencilerimize yürekten teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yıl içerisindeki elemelerde lise öğrenlerinin 27 bin, ortaokul öğrencilerinin ise 21 bin projeyle yarıştığının açıklandığı final töreninde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, gelecek yüzyılın şekillenmesinde bilimin önemine vurgu yaptı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’yi kendi teknolojisini geliştiren, ihraç eden bir ülke haline getirmek için çalıştıklarını belirterek; “Gençlerimizi, her zaman güçlü Türkiye Yüzyılı’nın gerçek sahipleri olarak görüyor ve tüm imkanlarımızla destekliyoruz, desteklemeye de devam edeceğiz” dedi.

Bakan Kacır, ATO Congresium’da düzenlenen TÜBİTAK Ortaokul ve Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Final Yarışması Ödül Töreni’nde yaptığı konuşmada, küresel rekabetin hızlandığı dünyada, siyasi ve ekonomik bağımsızlığın ancak bilim ve teknolojiye yatırım yapmakla mümkün olacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, Milli Teknoloji Hamlesi vizyonu ışığında yola koyulduklarını vurgulayan Bakan Kacır; “Türkiye’yi kendi teknolojisini geliştiren, rekabetçi şekilde ihraç eden bir ülke haline getirmek için çalışıyoruz. Bu yolda emin olun en büyük gücümüz, en önemli yol arkadaşımız yine çok değerli gençlerimizsiniz. Gençlerimizi, her zaman güçlü Türkiye Yüzyılı’nın gerçek sahipleri olarak görüyor ve tüm imkanlarımızla destekliyoruz, desteklemeye de devam edeceğiz” diye konuştu. (HABER: Mehmet Emin Danış)

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.