son haberler

Tüm Soruların Cevabı Var

Yayınlanma Tarihi: 10 Şubat 2016 okunma

Tüm Soruların Cevabı Var
Gündem
2

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Büyükşehir’in yatırımlarını ve çalışmalarını incelemek üzere geldiği Ünye’de gezi kapsamında Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ak Parti İlçe Başkanı Arif Ergün de eşlik etti. Başkan Yılmaz, beraberindekilerle birlikte Ünye Şehirlerarası Otobüs Terminali, 2. el oto galeri, Fevzi Çakmak Mahallesi Sosyal Alan Projesi, Ünye Çamlık, Ünye Çınarsuyu, Kadılar Yokuşu’nda inceleme yaptı.

İncelemelerin ardından ise bir çok konuda açıklamalarda bulunan Yılmaz, Ünyelinin merak ettiği çöp sorunu, teleferik, liman, OSB, çamlık projesi gibi tüm konulara açıklık getirdi.

Enver Yılmaz; “Burada Sanayi Olmaz, Butik Bir Turizm Şehri Olur” 5Yılmaz, projesi tamamlanan Ünye Limanı’yla ilgili olarak “Ünye Limanı bizim son atışımız olmalı. Yani liman öncesi OSB’yi açmamız lazım, sanayiyi taşımamız lazım. Ulaşımı çözmememiz lazım ki bütün eksiklikler bittikten sonra arkadaş her şeyi yaptık ‘Ünye Limanı olmazsa olmaz dememiz’ lazım” diyerek Ünye’deki bütün yatırımların arkasında olduklarını söyledi.

“Ünye Limanı, Türkiye’nin prestij projelerinden biri olmaya adaydır. Ünye Limanı bu bölgeyi uçuracak projedir” diyen Yılmaz, “Biz icra yönü kuvvetli olan siyasetçileriz. Biz lafla peynir gemisinin yürümediğini uygulamalarımızla gösterdik. Hem ilçe Belediye Başkanımızın taahhütleri, hem de Büyükşehir olarak bizim taahhütlerimize baktığımız zaman 5 yıllık süre içerisinde daha 3. yılında tamamını gerçekleştirme başarısını göstermiş bir siyasi profile doğru gidiyoruz” dedi.

Enver Yılmaz’a incelemeler sırasında eşlik eden Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, yapılanları eleştirecek bir kesimin mutlaka olacağını ifade ederek, “Birkaç tane çatlak ses zaman zaman çıkacaktır. Siz yolları altınla da döşeseniz, bu kesim muhalefet edip söylemde bulunacaktır. Ama biz 2 yıl içerisinde iyi şeyler yaptığımızı düşünüyoruz. Bundan sonra da geriye kalan 3 yılımızı çok başarılı bir şekilde 2019’a kadar halkımıza vaat ettiğimiz sözlerin, yerine getirildiğini hep beraber gözlemleyeceğiz” mesajı verdi.

Enver Yılmaz; “Burada Sanayi Olmaz, Butik Bir Turizm Şehri Olur” 6Ak Parti Ünye İlçe Başkanı Arif Ergün, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Enver Yılmaz’ı Ünye’de ağırlamaktan mutluyuz, kendilerine teşekkür ediyorum. Büyükşehir’in Ünye Çamlığı projesini gördük, proje çok güzel olmuş. Kısa zaman içinde ihaleye çıkacaklar. Çınarsuyu’nda ki orman kampını Büyükşehir Belediyemiz aldı, burayı da yaz sezonuna hizmete sunacaklar. Bu da güzel bir hizmet olacağı için Ünye’ye yapılan yatırımlar için teşekkür ediyoruz” dedi.

2. El Oto Galeri Yapılıyor

Ünye’nin Nuriye Mahallesi’ne yapılması planlanan tır parkı alanını gezen ekibe 2. el oto galeri yapılacağını ifade eden söyleyen Başkanı Ahmet Çamyar, “Mülkiyeti Büyükşehir Belediyesinde olan, daha sonra Ünye Belediyesi’ne geçen; ancak uygulayacak olduğumuz proje konsepti nedeniyle yine Büyükşehir Belediyemizin görev alanı içerisinde bulunan Ünye Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin yanındaki 8,5 dönümlük alana 2. el oto galeri yapılması ile ilgili biz mülkiyet devrimizi yeniden Büyükşehir Belediyemize yapacağız. İnşallah o alan içerisinde güzel bir oto galeri projesi uygulayıp, şehir içindeki bu dağınık yapıyı ve kaldırım işgallerine son vermiş olacağız” diye konuştu.

Fevzi Çakmak Park ve Sosyal Alan İhaleye Çıkacak

Fevzi Çakmak Mahallesi’ne yapılacak olan park ve sosyal alanı Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ile birlikte gezen Başkan Ahmet Çamyar, çalışmaya ilişkin şu Enver Yılmaz; “Burada Sanayi Olmaz, Butik Bir Turizm Şehri Olur” 2bilgiyi verdi: “1 yıl içerisinde yıkımını taahhüt ettiğimiz ev 1. yıl içerisinde yıkımını gerçekleştirdiğimiz Fevzi Çakmak Mahallesi içerisindeki Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nün bulunduğu 3,5 dönümlük alana Büyükşehir Belediyemizle, muhtarımızla ve mahallelimizle beraber güzel bir proje çalıştık. Önümüzdeki ay içerisinde oranın ihalesine çıkılacak. Tabakhane Deresi Islah Projesi içinde bulunan, yapımı biten ve batı yakasıyla ilgili de kamu yararı kararı şuanda Genel Müdürümüzün önünde. Başkanımızla beraber oranın da takibatını yapıyoruz. Dere içi ıslahı bir yandan devam ediyor. Burada inceleme yaparak oradan Niksar Caddesi’ndeki güzel uygulamayı gördük.”

Çamlık’ta Uygulanacak Proje Koruma, Kullanma Dengesi İçerisinde Hazırlandı

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, beraberindekilerle birlikte Fevzi Çakmak Mahallesi’nin ardından Ünye Çamlığı’na geçti.

Ünye Çamlığı ilgili bilgi veren Ahmet Çamyar; “Çamlık’taki uygulanacak proje, koruma kullanma dengesi içinde hazırlanmış bir proje. Çamların boyunu geçmeyen ve oradaki görselliğe uyan bir proje hazırlanmış, hazırlayan teknik ekibe teşekkür ediyorum” dedi.

Çınarsuyu’na Kalite Büyükşehir İle Beraber Gelecek

Ünye’nin Çınarsuyu tesislerinin Büyükşehir Belediyesi tarafından işleteceğini belirten Çamyar, Çınarsuyu projesine ilişkin şu bilgiyi verdi: “Çınarsuyu, Ünye ve bölge turizmi için önemli. Yaz aylarında başta Sivas ve Tokat olmak üzere yukarı bölgelerden çadır turizmi için insanlarımız buraya geliyorlar. Burada bir türlü kaliteli işletmecilik Enver Yılmaz; “Burada Sanayi Olmaz, Butik Bir Turizm Şehri Olur” 4oturamadı. Büyükşehir Belediyesinin tecrübesi sayesinde burada güzel bir proje hayata geçmiş olacak. Ayrıca Kadılar Yokuşu, Bakırcılar Arastası ve Büyük Cami etrafıyla ilgili projelerimizi de Büyükşehir Belediyemizle koordineli bir şekilde yürütmeye devam ediyoruz.”

Yolları Altınla da Döşeseniz, Yüzde 19’luk Kesim Muhalefet Edecek

Ünye’de ki yatırımların genel durumunu değerlendirdikten sonra yapılanları eleştirecek bir kesimin mutlaka olacağını ifade eden Ahmet Çamyar, açıklaması şöyle sürdürdü: “Birkaç tane çatlak ses zaman zaman çıkacaktır. Ünye’de oy oranımız yüzde 71,3’lere ulaşmış bir siyasi partiyiz. Yüzde 29’luk gurup Ak Parti’nin ve çalışmaların karşısında olan guruptur. Siz yolları altınla da döşeseniz, bu kesim muhalefet edip söylemde bulunacaktır. Ama biz 2 yıl içerisinde iyi şeyler yaptığımızı düşünüyoruz. Bundan sonra da geriye kalan 3 yılımızı çok başarılı bir şekilde 2019’a kadar halkımıza vaat ettiğimiz sözlerin, yerine getirildiğini hep beraber gözlemleyeceğiz.”

Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ünye’de Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı çalışmaları inceledikten sonra basın mensuplarına değerlendirme yaptı.

2 Aydır Ünye’yi İhmal Ettim

2 aylık sürede Ünye ve Fatsa’ya gelemediğini hatırlatan Enver Yılmaz, “Bilindiği üzere Belediyeler Yasası’nda bir değişiklik çalışması var. Bu yasal bir çalışma, bu çalışmada da eski Belediye Başkanlarını temsilen Melih Gökçek, yenileri temsilen de ben bir komisyondayım. Dolayısıyla 2 ay her Salı ve Çarşamba günleri Ankara’ya gitmek durumunda kaldım. Önümüzdeki haftada son finali vermek amacıyla Ankara’da olacağız. Hükümetimizin görevlendirmesi nihayetinde haftanın 2 günü Ankara’da geçirmek durumunda olduğum için Ünye ve Fatsa’da bir ihmallik oldu” dedi.

Enver Yılmaz; “Burada Sanayi Olmaz, Butik Bir Turizm Şehri Olur” 1Konuşmalarının Altına İmzamı Atarım

Ak Parti İlçe Başkanı Arif Ergün ve Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar’ın konuşmalarının altına imzasını attığını ifade eden Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, şunları söyledi: “Tır parkı ve oto galericilerle ilgili projelendirme süresini bitirdiğimiz zaman orayla ilgili ihaleye çıkacağız. Fevzi Çakmak Mahallesi’ne yapılacak olan park ile ilgili bir ay içerirsin de ihaleye çıkacağız. Çamlık ile ilgili de projelendirme süresinden sonra ihaleye çıkacağız. Çınarsuyu’nu almak için biz epey uğraştık. Eğer bu alanı bu tüzel kişiliğe devretmemiş olsaydık, perişan ve virane olacak, yıkılacak bir alandı. Burada tadilatla birlikte bir takım yeni alanlarda oluşturacağız ve burası ikamet alanında kendisini ve bölgeyi rahatlatacak bir cazibe merkezi olacak. Arkadaşlarımız şuanda imar ve inşa ile ilgili çalışıyorlar. Biz icra yönü kuvvetli olan siyasetçileriz. Biz lafla peynir gemisinin yürümediğini uygulamalarımızla gösterdik. Hem ilçe Belediye Başkanımızın taahhütleri, hem de Büyükşehir olarak bizim taahhütlerimize baktığımız zaman 5 yıllık süre içerisinde daha 3. yılında tamamını gerçekleştirme başarısını göstermiş bir siyasi profile doğru gidiyoruz.”

Ünye’deki Çöp Sorunu 6 Ay Sonra Bitecek

Ünye’nin çöğ sorunun 6 ay sonra biteceğine işaret eden Enver Yılmaz, şu bilgiyi verdi: “Ünye’nin Akçay tarafına 30 yıldır dökülen çöp ile ilgili Ünye Çimento ile yaptığımız antlaşmayla bu sorunu çözeceğiz. Ünye ve Fatsa arasında yapacağımız yeni toplama ve ayrıştırma merkezi ile birlikte 19 ilçemizin tek elden yönetmek, çöp sorununu yok etmek ve Karadeniz Bölgesi’nin en modern ve çevre hassasiyeti en yoğun olan illerden biri olacağız. Şuanda Karadeniz’in tamamında Mavi Bayrağı 4’e ulaşmış tek il biziz. Deniz seviyesi, deniz temizliği açısından en örnek il biziz.”

OSB İçin 16 Şubat’ta Uzmanlar Gelecek

Ünye Organize Sanayi Bölgesi (OSB) için 16 Şubat’ta uzmanların Ünye’ye geleceğini belirten Enver Yılmaz; “Ünye’de bir OSB sorunumuz vardı, tam 2,5 milyon TL kendi öz nakdimizi yatırıp Cevizdere Mevkiindeki yeri aldık. 16 Şubat tarihinde ise OSB Genel Müdürlüğü’nden ve Bilim Sanayi Bakanlığı’ndan uzmanlar gelecek. Kısa bir sürede önerdiğimiz yer için çalışmalar yapılacak. İş bizim kontrolümüzde” dedi.

Enver Yılmaz; “Burada Sanayi Olmaz, Butik Bir Turizm Şehri Olur” 3Sanayi Sitesi’nde Strateji Değişikliği

Yılmaz, Ünye Sanayi Sitesi yapımıyla ilgili yeni yere ilişkin yeni bir strateji değişikliğine gidilebileceğini de belirterek, “Biz Sanayi Sitesi yapımıyla ilgili OSB ile paralel, hem mekanı hem çözüm önerisini getirebiliriz. Ancak biraz çalışmamamız lazım” dedi.

Ünye Limanı, Bu Bölgeyi Uçuracak Projedir

Projesi tamamlanan Ünye Limanı’yla ilgili açıklama da yapan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ünye Limanı’na çok önem verdiklerini ifade ederek şu açıklamayı yaptı: “Ünye Limanı, Türkiye’nin prestij projelerinden biri olmaya adaydır. Yatırım maliyeti bakımında, havalimanından daha maliyetli bir projedir. Ukrayna’sından, Kırım’ından, Gürcistan’ından, Rusya’sına kadar Karadeniz sınırlarında Bölgenin en büyük limanı olmaya adaydır. Şuanda biz resmi başvurularımızı yaptık. Yatırım programına alınmasına yönelik Milletvekillerimizin ve Sayın Bakanımızın takibiyle gerekli gayreti gösteriyoruz. Ünye Limanı bu bölgeyi uçuracak projedir. Havalimanında çalışan kişi sayısı 200’ü geçmez iken, Ünye Limanı açıldığında istihdam oluşturulacak sayı 7 bindir. Ünye Limanı bizim son atışımız olmalı. Yani liman öncesi OSB’yi açmamız lazım, sanayiyi taşımamız lazım. Ulaşımı çözmememiz lazım ki bütün eksiklikler bittikten sonra arkadaş her şeyi yaptık Ünye Limanı olmazsa olmaz dememiz lazım.”

Teleferik Ünye’ye, Seçime Kadar Gelecek

Ünye’ye yapma sözü verdiği ve yeterli desteği görmediği için bir süre beklemeye aldığı teleferik projesine ilişkin olarak da Yılmaz, şu açıklamayı yaptı: “Teleferik ile ilgili arkadaşlarımıza talimat verdik. Ordu’da teleferiği yapan firmanın fizibilite raporu elimizde, o firmayı tekrar çağırıyoruz. Eğer Ünye’deki arkadaşlarımızın itirazı olmazsa Atatürk Parkı’ndan deniz üzerinden Çakırtepe’ye kadar ulaşacak teleferik projesini ben yapmak istiyorum. Bu yapma iradesine tüm kamuoyu ‘evet’ diyor. Bu evete inşallah yapmak suretiyle destek olacağız. Seçim döneminde olmayan bu sözümüzü, bu dönemde yapıp seçime kadar teslim etmek şekli ile bu hizmetimizi Ünye’ye sunmuş olacağız.”

 

Ünye Kent

2 Yorum

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.