son haberler

TÜRKİYE EKONOMİ ŞURASI TOPLANDI

Yayınlanma Tarihi: 16 Ağustos 2023 okunma

TÜRKİYE EKONOMİ ŞURASI TOPLANDI
Ekonomi
0

Türkiye Ekonomi Şurası’nda konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu reel sektör firmalarının son dönemde finansmana erişimde büyük zorluklar yaşadığını belirtti. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ise; “Türkiye ilk çeyrekte yüzde 4 büyümeyi başarmıştır. Toplam istihdam Haziran’da 265 bin kişi artarak 31.7 milyon seviyesine ulaşmıştır” diye konuştu.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Ekonomi Şurası, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve ilgili bakanlar ile oda ve borsa başkanlarının katılımıyla TOBB İkiz Kuleler’de yapıldı.

TOBB Türkiye Ekonomi Şurası’na, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve oda-borsa başkanlarının yanı sıra; Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ile Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel katıldı.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla başlatılan ekonomi şuralarının, kamu ile özel sektörün bir araya geldiği, sıkıntıları ve önerilerini doğrudan icra makamına iletebildiği çok önemli bir platform olduğunu ve burada gündeme getirilen konularla ilgili geçmişte olduğu gibi çözüm üretileceğine inandığını belirterek; “Bizler için en önemlisi, bugünkü gibi devletimizi yanımızda görmek. Ekonomide elbette bazı sıkıntılar yaşıyoruz. Ama enseyi karartmıyor, mücadeleden kesinlikle vazgeçmiyoruz” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ise; “Zorlu süreç ülkeler ve bölgeler düzeyinde arz ve talepleri bozmuştur. Bir yandan enerji ve emtia fiyatları artışı kaynaklı küresel enflasyon sorunu, tedarik zinciri bozulmalarıyla karşılaşılmıştır. Sadece bu yıl bütçeden deprem için harcama 762 milyar liradır. Diğer kaynaklardan yapılan harcamaları dahil ederseniz daha büyük çıkıyor. 104 milyar dolarlık yük ortaya çıktı. Altyapı imar inşası, deprem bölgesinin sosyal ve ekonomik olarak yeniden ihyası inşası için yapılacaklar. Ne kadar büyük bir yükle karşı karşıya olduğumuzu takdir edersiniz. Ülkemiz tüm bu zorluklara rağmen güçlü üretim ve ihracatla birçok ülkeden olumlu ayrışmıştır. Türkiye ilk çeyrekte yüzde 4 büyümeyi başarmıştır. Toplam istihdam Haziran’da 265 bin kişi artarak 31.7 milyon seviyesine ulaşmıştır” diye konuştu.

HABER: Mehmet Emin Danış

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.