son haberler

“Turşuyu Yıkamak Tuzdan Arındırmaz”

Yayınlanma Tarihi: 30 Aralık 2015 okunma

“Turşuyu Yıkamak Tuzdan Arındırmaz”
Gündem
0

Burunucu Mahallesi Muhtarlığı ilim sohbetlerini devam ettiriyor. Kuran Kursu Salonunda gerçekleşen konferansı Ünye Çakırtepe Özel Hastanesi doktorlarından, İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Taner Akdede sundu.

“Turşuyu Yıkamak Tuzdan Arındırmaz”Dr. Taner Akdere, diyabet, yüksek tansiyon ve kalp rahatsızlıkları ile ilgili yaptığı açıklamada, bölgemizde özellikle turşunun fazlaca tüketilmesi dolayısıyla fazla oranda tuz alındığına dikkat çekerekti. Bazılarının turşuyu sudan geçirdikten sonra tüketerek tuz almadıkları yanılgısına düştüklerini, oysa aşırı tuza maruz kalmış turşunun sudan geçirilerek tamamıyla tuzdan arınmış sayılamayacağını, bu nedenle bu haliyle fazla tüketmenin bile zararlı olabileceğine işaret etti.

 

Bazı kişilerin dedem kaç yaşına geldiği halde tereyağı yiyordu şeklinde konuştuğunu ifade eden Doktor Taner Akdere,   burada bir yanılgı var. Sizin dedeniz çok yaşlı olmasına rağmen tereyağı yiyordu ama hareket ediyordu, tarlada bahçede çalışıyor, yediğini yakıyordu.

Oysa biz günümüzde en kısa mesafeye bile vasıtayla gider olduk. Hareketsiz yaşam koşulları başta diyabet, yüksek tansiyon ve kalp hastalıkları olmak üzere birçok hastalığı bu nedenle ortaya çıkarmaktadır diye konuştu.

Beslenmede yenilen besinler ile yakılan kalori arasında bilinçli bir uyum olması gerektiğini vurgulayan Doktor Taner Akdere, yaktığınızdan fazlasını yerseniz kilo alırsınız. Bu bakımdan, yenilenden fazlasının yakılması gerekir. Kısa mesafeleri yürüyerek gidin. Asansörü değil, merdivenleri tercih edin, tuz, şeker ve unlu mamullerde aşırılıktan kaçının dedi.

Doktor Taner Akdere, diyabet, yüksek tansiyon ve kalp rahatsızlıkları ile ilgili geniş izahatlı yaptığı sunumunu daha sonra soru cevap şeklinde sürdürdü.

 

“Turşuyu Yıkamak Tuzdan Arındırmaz” 1Katılanların oldukça faydalı olduğunu dile getirdikleri konferansla ilgili açıklamalarda bulunan Burunucu Mahallesi Muhtarı Arif Takıcı, başlattığımız konferansların ikincisini gerçekleştirdik. Özel Çakırtepe Hastanesinin sosyal projelere önem vermesini önemsiyoruz. Değerli Hocamız Sayın Doktor Taner Akdere’ye oldukça faydalandığımız sunumu dolayısıyla çok teşekkür ediyoruz. Kendisi Ünye ve bölgemiz için bir değerdir. Bu türde konferanslarımızı Mahalle Muhtarlığı Ünye Müftülüğü işbirliği ile bundan böyle de 15 günde bir gerçekleştireceğiz.   Bu nedenle, vatandaşlarımızın ilgi göstererek konferanslarımıza katılmaları bizleri sevindirecektir, dedi.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.