son haberler

Ulu Önder Ünye’de Anıldı

Yayınlanma Tarihi: 10 Kasım 2015 okunma

Ulu Önder Ünye’de Anıldı
Gündem
0

Ulu Önder Ünye'de Anıldı 377 yıl önce ebediyete intikal eden ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, Ünye’de düzenlenen programla anıldı.
İlk olarak Ünye Cumhuriyet Meydanında anıta çelenk sunuldu ve siren sesleriyle birlikte Ünye’de hayat durdu. Programında devamı ise Atatürk Anadolu Lisesi Konferans salonunda gerçekleştirilen anma programıyla sürdü. Programa Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, Ünye Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ayaz, Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Garnizon Komutanı Gökhan Coşkun, Emniyet Müdürü Ömer Akar, daire amirleri, öğrenci ve öğretmenler katıldı.
Ulu Önder Ünye'de Anıldı 1Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan programda açılış konuşması yapan Hasan Topur; “Ulusumuzun önderi Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu büyük Komutan eşsiz Devlet adamı Atatürk’ümüzü sonsuzluğa uğurladığımız günün 77. yıl dönümünde büyük anısı önünde saygıyla eğiliyorum. Toplumlar Tarihlerine yön veren uygarlıklarını biçimlendiren ve geleceklerini aydınlatan liderlerine hiçbir zaman unutmazlar. Tarihte öyle liderler var ki onlar ölümsüzdür. İnsanlar bu alan yapıtlarıyla, her gün yeniden doğarlar. Yüksek ülkeleri, düşünceleri ve ilkeleriyle yol gösterici olmayı, düşüncelerde ve yüreklerde yaşamayı sürdürürler. Yaşamını milletine adayan bir imparatorluğun küllerinden yep yeni ve güçlü bir devlet kuran Atatürk, bu önder insanlardan biri belki de en büyüğüdür. Vefatına kadar bütün ömrü boyunca herkesin peşinde koşmuş en büyük eseri olan Cumhuriyeti Milletimizi bize hediye etmiştir. Hiçbir konuda mazeret üretmemiştir.

Ulu Önder Ünye'de Anıldı 2Ordumuz yok diyenlere kurulur demiştir, Paramız yok diyenlere bulunur demiştir, bulmuştur. Düşman çok diyenlere yenilir demiştir, yenmiştir. Birlik ve beraberlik olursa neler olabileceğini göstermiştir. Ulusumuzun kurtarıcısı laik demokratik ve çağdaş Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu essiz devlet adamı ve komutan yüce Atatürk sonsuza kadar yolumuzu ve yüreğimizi aydınlatmayı ilke ve devrimleriyle ülkemizin geleceğine yön vermeyi sürdürecektir” dedi.
Program, Atatürk konulu konuşma, video ve anılarıyla sürerken, Ünye Adnan Menderes Ticaret meslek Lisesi öğrencilerinin hazırladığı Atatürk’ün oratoryosu ile son buldu.

 

Tarih Boyunca Yetişen Büyük Önderlerden Biridir
742575Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 77. Yılı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Vali Balkanlıoğlu mesajında, Atatürk’ün tarih boyunca yetişen büyük önderlerden biri olduğunu belirtti.
Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun 10 Kasım Mesajında şu ifadelere er verdi;
Türkiye Cumhuriyetini kuran başkomutan ve eşsiz devlet adamı Mustafa Kemal ATATÜRK’ün ebediyete intikalinin 77. yılını idrak ediyoruz.
ATATÜRK tarih boyunca yetişen büyük önderlerden biridir. O, bilgisi, sevgisi, hoşgörüsü, barışçıl olması ve demokrat kimliği ile dünyada hayranlık uyandırmış ve dünya durdukça unutulmayacak kişiler arasında da yerini almıştır.

10 Kasım, Türk Milleti için ATATÜRK’ü anma günü olduğu kadar sahip olunan değerlerin kıymetinin bilindiği, eşsiz bir eser olan Cumhuriyetin erdemlerini hayatımızda etkin kılmamız gerektiğini hatırlatan bir gündür.
Aziz Milletimiz hiçbir zaman Mustafa Kemal ATATÜRK’ü, ilkelerini, aziz hatırasını unutmamıştır ve unutmayacaktır. Bağımsızlık Savaşımızın önderi, Cumhuriyetimizin kurucusu ATATÜRK, sonsuza kadar Milletimizin gönlünde yaşayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin mimarı Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü minnet, rahmet ve şükranla anıyorum.

 
“Vefatının 77. Yılında Minnetle Anıyoruz”
IMG_5106Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 77. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Başkan Demirci yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi, “10 Kasım, Atatürk’ü anma günü olduğu kadar, aynı zamanda onun ideallerini gerçekleştirme konusundaki kararlılığı gösterme günüdür. Aziz Atatürk’ün; Milletimizin çağdaş dünyada saygın bir yer edinebilmesi için, yorulmaksızın gayret etmek, çalışmak ve üretmekle sorumlu olduğumuzun bilinci ile bize emanet ettiği Cumhuriyetimizi, ilke ve hedefleri doğrultusunda güçlü kılma ve Türkiye’yi daha ileri seviyelere ulaştırma çabalarımızı devam ettireceğiz.
Türkiye, 2023 vizyonuyla, uygulamaya koyduğu reformlarla, güçlü ekonomik yapısıyla, teknolojik seviyesiyle, sosyal adaletiyle ve eğitim seviyesiyle onun ülküsünü eksiksiz bir şekilde hayata geçirmek için bütün zamanların üstünde bir başarı içindedir. Bu yüksek başarının temelinde Atatürk’ün, şehit ve gazilerimizin manevi varlıklarından ve ideallerinden aldığımız güç ve ilhamla birlikte, milletimizin azim ve gayretinin, birlik ve beraberlik duygusunun, ilerleme arzusunun ve çalışkanlığının büyük payı vardır.
Bu düşüncelerle, vefatının 77. yıl dönümünde, Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları ile tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha rahmetle, minnetle yad ediyorum.”

 
Şüphesiz Büyük Bir Devlet Adamı Ve Dahidir
uğur çelenkAk Parti İl Başkanı Uğur Çelenk, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 77. Yılı nedeniyle yayınladığı mesajda, “Atatürk, hiç şüphesiz büyük bir devlet adamı ve dahidir” dedi.
İl Başkanı Çelenk, mesajında şu ifadelere yer verdi;
77 yıl önce bugün aramızdan ayrılan büyük devlet adamı Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu gazi Mustafa Kemal Atatürk, hiç şüphesiz büyük bir devlet adamı ve dahidir. Bize düşen Atatürk’ün manevi mirası “Muasır Medeniyet” e giden yolda azimle çalışmaktır. Atatürk, 10. Yıl nutkunda “Yurdumuzu dünyanın en mamur ve en medeni memleketleri seviyesine çıkaracağız. Milletimizi en geniş refah, vasıta ve kaynaklarına sahip kılacağız. Milli kültürümüzü, “muasır medeniyet” seviyesinin üstüne çıkaracağız”. Demiştir.
Ölümünün 77. Yılında, emanetine her zaman sahip çıkacağımız Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla minnetle ve şükranla anıyorum” dedi.

 

Gençlerin Kalbinde Halen Yaşıyorsun
add logoUlu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 77. Yıl dönümü nedeniyle Atatürkçü Düşünce Derneği Ünye Şubesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Ey asırları aşan TÜRK, ey Büyük ATATÜRK, sen ölmedin, eserlerinin belki de en önemlisi olan ulus olma bilincini aşıladığın gençlerin kalbinde halen yaşıyorsun” denildi.
ADD Ünye Şube Başkanı Ali Rıza Ateş imzası ile yapılan açıklamada;
“Dünyada hiçbir lider ve hiçbir çağdaş isim ATATÜRK adı kadar büyük saygı görmemiştir. Mağduriyet ve yenilgi nedir bilmeyen bu büyük insanı, bundan 77 yıl önce, sadece ölüm mağlup etmiştir. Bu gün Ülkemizin ve Cumhuriyetimizin üstüne kâbus gibi çöken karabulutları dağıtmaya, yine kurduğun Cumhuriyetin ruhu ve kazanımları yetecektir.
Sen kabrinde uyu, kurduğun Cumhuriyetin ve devrimlerin, sonuna kadar takipçisi ve savunucusu olacağız. Tüm Ulusumuz sana minnettardır. Ruhun şad mekanın cennet olsun” ifadelerine yer verildi.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.