son haberler

ÜNÇEK İzcileri Amasya’da

Yayınlanma Tarihi: 10 Mayıs 2017 okunma

ÜNÇEK İzcileri Amasya’da
Gündem
0

Ünye Çevre Eğitim Kültür Spor ve İzcilik Kulübü Derneği; izcilik faaliyetlerinin sona yaklaşması nedeniyle 7 Mayıs Pazar günü izci liderlerinin eşliğinde kayıtlı ve lisanslı erkek ve kız izcileri için Amasya Gezisi düzenledi.

ÜNÇEK Başkanı Hüseyin Dikici; “Bu yıl hızlı ve yoğun bir izcilik faaliyeti gerçekleştirdik. Bu süre zarfında izcilerimiz, zorlu yaşam koşullarına karşı mücadele etmeyi öğrendiler. Bizler de ÜNÇEK olarak yorucu geçen bir dönemin sonunda faaliyetlerimize katılan izcilerimizi ödüllendirmek amacıyla böyle bir gezi programını tertip ettik. Bu bağlamda Amasya ilimiz camileri, türbeleri, köprüleri, hanları, evleri, külliyeleri, kaya mezarları ve kalesiyle tarih kokan, aynı zamanda tarihi ve turistik açıdan bölgemizin gözbebeği olan bir şehir… Bu gezide izcilerimizin tarihimizi yakından tanımasını sağlayarak milli ve manevi değerlerine sahip çıkma bilincini kazandırmayı hedefledik. Fedakâr ecdadımızın bize emanet ettiği mirasları gezerken, vefakâr bir gençliğin de aramızda olduğunu göstermek istedik. Asla unutmayacağımız şanlı bir tarihe sahibiz… Vatan toprağının her karışını dün olduğu gibi bugün de, yarın da koruyacak evlatlar mutlaka olacaktır. Daima dalgalanan şanlı bayrağımız hiçbir zaman yere inmeyecektir. Allah onlardan razı olsun” dedi.

ÜNÇEK Başkan yardımcısı ve faaliyet sorumlusu İshak Sarı; “Şehzadeler şehri olan Amasya doğal güzelliklerinin yanında Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinin hala yaşayan tarihi görünümünde… Eserleri incelerken dedelerimizin büyüklüğünü daha yakından hissettik.. Ecdadımız, Anadolu’yu vatan yapmak için ayağını bastığı her karışın bedelini ödedi. Biz bu topraklarda sadece yaşamadık, canımızla kanımızla kendi destanımızı da yazdık. Bu şehirde yetişen şehzadeler, tarihe isimlerini altın harflerle yazdırdılar. Bize bu eserleri bırakan ve vatanı ve milleti uğrunda şehit düşen ecdadımızı, minnetle ve şükranla yâd ediyoruz. Bugün fedakar ecdadımızı dualarla ve taziyelerle yâd etmek ve onlara ”Emanetiniz emin ellerdedir” mesajını vermek için burada olduklarını ifade etti.

İzcilik Komisyonu sorumlusu Kenan Arslan; ecdadımızın göstermiş olduğu fedakârlıklardan yola çıkarak gençlerimize tarih bilincini kazandırmak, vatan sevgisini aşılamak ve milli benlik duygusunu artırmak için toplumumuzda bir farkındalık oluşturup vatan savunması uğrunda çekilen sıkıntıları yaşamak, görmek ve hissetmek amacıyla böyle bir etkinliği gerçekleştirdiklerini belirtti.

İlk defa Amasya’ya gittiğini belirten ÜNÇEK izcilerinden Mehmet Zahit Bek, “çok güzel bir gezi oldu. Özellikle derslerin ve sınavların stresini atma fırsatı bulduk. Yerinde bir ödül oldu. Hem gezdik, hem tarihimizi öğrendik hem de bol bol eğlendik. Amasya çok güzel ve tarih zengini bir şehir. Böyle harika bir geziyi düzenleyen ÜNÇEK kulübümüze ve liderlerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.